Rijnsburgse Boys kwam in de uitwedstrijd tegen Jong Sparta voor het eerst in vier duels tot scoren, maar moest in de slotseconden de punten toch aan de Jonge Kasteelheren laten (2-1). De Uien werkten een matige wedstrijd af op sportpark Dijkpolder, vond ook aanvoerder Roderick Gielisse. “We spelen met heel weinig vertrouwen”, vertelde hij in gesprek met mediapartner RTV Katwijk.

“Na een prima trainingsweek probeer je een goed resultaat te halen. Als je het dan zo knullig weggeeft, word je daar moedeloos van”, zei Gielisse na afloop van het duel. “We creëren heel weinig en als je weinig creëert, ga je ook niet heel veel scoren.”

Uitstel van executie
Rijnsburgse Boys wist ook tegen Jong Sparta weinig af te dwingen. De 0-1 van Jeroen Spruijt in de 52e minuut was eigenlijk de eerste vlotlopende aanval van de bezoekers. Kort na de 0-1 moest Luuk Admiraal vanaf de strafschopstip zijn meerdere erkennen in doelman Wesley Zonneveld, maar die redding bleek slechts uitstel van executie. Enkele minuten later werd het, via Dean Zandbergen, alsnog 1-1.

Naarmate de wedstrijd vorderde was het Jong Sparta dat de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning. De Rijnsburgse defensie bleef lang overeind, maar moest in de slotseconden alsnog capituleren. Een inzet van invaller Rayvien Rosario viel buiten bereik van Zonneveld in de korte hoek binnen: 2-1.

De ploeg van Martijn Lagendijk bleef zodoende voor de vierde keer op rij zonder zege en hoewel de statistieken (7 uit 7) exact hetzelfde zijn als afgelopen seizoen is de teneur op Middelmors een volledig andere. “We zullen snel wedstrijden moeten gaan winnen, anders wordt het een heel lastig seizoen”, besloot aanvoerder Gielisse zijn nabeschouwing.

Tekst: Henk Kasius