Rijnsburgse Boys heeft zaterdag de eerste zege sinds 9 september geboekt. De Uien klopten na een achterstand halverwege HHC Hardenberg met 2-1. De winnende goal kwam van Dennis van der Plas.

Het was de tweede wedstrijd onder leiding van interim-coach Hein Leliveld. De eerste werd vorige week in de slotfase verloren bij ACV. Tegen HHC Hardenberg gebeurde er aanvankelijk niet al teveel. Redelijk uit het niets kwam zodoende de 0-1 na 33 minuten van Pascal Mulder.

Even later kopte Dani van der Moot op de paal. Ook HHC kreeg nog een kans in de eerste helft, maar doelman Wesley Zonneveld bracht redding.

Koud in het veld Van Dongen met de 1-1
In de tweede helft wist Rijnsburgse Boys orde op zaken te stellen. Na iets meer dan een uur spelen maakte Anhony van Dongen de gelijkmaker op aangeven van Nino Klaver. De doelpuntenmaker stond op dat moment pas een minuut binnen de lijnen.

Twaalf minuten voor tijd explodeerde Sportpark Middelmors van vreugde. Furhgill Zeldenrust gaf aan en Van der Plas kopte binnen. Zodoende mocht Rijnsburgse Boys voor het eerst sinds ruim tweeënhalve maand weer eens het zoet der overwinning proeven.

Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg 2-1 (0-1)
Goals: Anthony van Dongen, Dennis van der Plas