Rijnsburgse Boys is door de KNVB gesommeerd een verweerschrift te schrijven voor een actie van Raily Ignacio in het oefenduel van ADO ’20 van anderhalve week geleden. Dat zei coach Niek Oosterlee zaterdag na afloop van het duel bij Spakenburg, waarin Ignacio gewoon meespeelde.

Ignacio werd in het oefenduel – na een vermeende elleboogstoot – naar de kant gestuurd, waarna Oosterlee een andere speler het veld in mocht brengen. Dat is een geste die scheidsrechters af en toe verlenen in oefenduels, in plaats van een rode kaart te geven.

De zaak dreigt nu een staartje te krijgen. ,,Wij vinden het heel raar dat wij een schrijven van de KNVB hebben gekregen”, zegt Oosterlee. ,,Het is voor ons gissen hoe dit gegaan is. Misschien heeft de KNVB de scheidsrechter gebeld.”

Het is niet ondenkbaar dat Spakenburg, dat scouts naar de wedstrijd had gestuurd, de zaak aan het rollen heeft gebracht. Technische man Jan van Diermen bevestigt in het LD dat Spakenburg bij de KNVB navraag deed.

Ignacio is zich van geen kwaad bewust. ,,Ik moest naar de kant, maar heb geen rode kaart gezien.” Die lezing hebben ook Oosterlee en persman Gerard van der Meij.

POPULAIRE BERICHTEN