Rijnsburgse Boys is zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De Uien kwamen op de Westmaat geen moment in hun ritme en gingen terecht met 2-0 onderuit.

Spakenburg pakte voor eigen publiek direct het initiatief en nam binnen een kwartier ook de leiding. Voormalig Katwijk-spits Ahmed el Azzouti was het meest attent na een corner en schoot binnen: 1-0.

Kort voor rust ook 2-0
Even later kreeg Rijnsburgse Boys de kans om direct wat terug te doen, maar Jeroen Spruijt schoot hoog over. Het bleek één van de weinige wapenfeiten van de ploeg van Martijn Lagendijk voor rust. Tot overmaat van ramp kregen de Rijnsburgers kort voor rust ook nog een tweede treffer te verwerken. Nick Verhagen schoot van afstand raak: 2-0.

De bezoekers probeerden in de tweede helft de bakens nog wel te verzetten, maar het was Spakenburg dat de eerste grote kans na rust kreeg. Wesley Zonneveld voorkwam echter dat de koers toen al direct gelopen was.

In het restant van de tweede helft was er doelgevaar voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer. Ook het naar voren dirigeren van verdedigers Bram Ros en Robin van der Meer mocht niet baten voor Rijnsburgse Boys, dat uiteindelijk een illusie armer huiswaarts keerde.

Spakenburg – Rijnsburgse Boys 2-0 (1-0)