Rijnsburgse Boys en FC Lisse hebben zaterdag nederlagen geleden. De Rijnsburgers werden op de eigen Middelmors verslagen door Kon. HFC, terwijl de Lissenaren klop kregen van lijstaanvoerder Spakenburg.

Captain Bram Ros had na de zeperd tegen Jong Sparta (1-4) herstel aangekondigd tegen Kon. HFC, maar voorspelde tegelijkertijd ook een lastige wedstrijd. Helaas voor de Uien kwam het laatste uit. Kon. HFC won op de Middelmors met 0-2.

De gastheren kenden een valse start, want al in de negende minuut maakte Cas Dijkstra de 0-1. Ilias Kariouh kreeg daarna een goede kans op de 1-1, maar liet die onbenut. In het vervolg van de eerste helft had ook Kon. HFC nog zijn momenten, maar het bleef bij 0-1.

De goede intenties van Rijnsburgse Boys konden direct na rust de ijskast in, want in de 46e minuut tekende Robin Eindhoven voor de 0-2. De ploeg van Hein Leliveld slaagde er niet meer in het tij te keren, ook niet nadat het spel tijdelijk was stilgelegd vanwege hagel.

Verlies op de Westmaat
Een week na de thuiszege op Kozakken Boys kon FC Lisse niet voor een stunt zorgen tegen Spakenburg. De koploper won in eigen huis met 3-1.

FC Lisse wist een groot gedeelte van de eerste helft goed te verteren, maar kwam in de 35e minuut toch op achterstand. Ahmed el Azzouti knikte binnen: 1-0. Niet veel later raakten de bezoekers de buitenkant van de paal.

In de eerste fase na rust werd het duel direct beslist, met opnieuw een oud-Katwijk-aanvaller in de hoofdrol. Kilian van Mil gaf in de 50e minuut vanuit een corner de assist op de 2-0 van Floris van der Linden en maakte zelf even later de 3-0. In blessuretijd bracht Dyllandro Panka nog een eretreffer op het bord.

Rijnburgse Boys – Kon. HFC 0-2 (0-1)

Spakenburg – FC Lisse 3-1 (1-0)
Goal: Dyllandro Panka