Bram Ros rekent op eerherstel van Rijnsburgse Boys tegen Kon. HFC. De Uien vielen een week na het spektakelstuk tegen koploper Spakenburg (4-3) afgelopen weekend volledig door de mand tegen Jong Sparta (1-4). En dus moet er zaterdag in de derde thuiswedstrijd op rij uit een ander vaatje worden getapt, zo vertelt de captain tegen mediapartner RTV Katwijk.

“Dat was niet om over naar huis te schrijven en hebben we onszelf wel echt kwalijk genomen”, vertelt Ros over de wedstrijd tegen de Spartanen. “Als team hebben we volledig gefaald. Dan kun je misschien zeggen dat de ambiance tegen een Jong-team minder is, maar dat mag geen excuus zijn om zo’n groot verval te laten zien. We hebben het geëvalueerd en gaan ervan uit dat het zaterdag een stuk beter is.”

27 punten
Voor Rijnsburgse Boys zijn er in de laatste fase van de competitie niet heel grote belangen meer, maar dat betekent niet dat de ploeg van Hein Leliveld geen doelen meer heeft. “Je speelt voetbal altijd om te winnen”, aldus Ros. “Er zijn nog negen wedstrijden te gaan en dus 27 punten te halen. Als je die punten allemaal pakt, eindig je denk ik nog heel hoog.” En dan met een voorbehoud. “Het is wel jammer dat in deze competitie, als je niet om het kampioenschap of degradatie speelt, het al heel snel klaar is.”

Tegen Kon. HFC rekent Ros op een moeilijke wedstrijd. “Ik vind überhaupt tegen 5-3-2 spelen altijd lastig. Zij stoppen er veel energie in, zijn allemaal fit, en er is veel beweging bij ze. Daar begint het mee. Dat zag je zaterdag bij ons: als dat ontbreekt, zak je zwaar door het ijs. Zij hebben het altijd goed staan en hebben altijd wel individuele kwaliteit die een kans kan benutten. Daar kun je heel ver mee komen, zo blijkt wel.”


Beluister hieronder het hele interview van RTV Katwijk met Ros:


Foto: Rijnsburgse Boys

Check ook: Leliveld (Rijnsburgse Boys): ‘Een heel duidelijke conclusie vandaag’
Lees ook: Kariouh blijft strijdbaar en hoopt op ommekeer bij Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN