Rijnsburgse Boys won vier van de laatste vijf wedstrijden. Vandaag (zaterdag, red.) kwam daar nummer vijf van de zes bij. De ploeg van Pieter Mulders nam het succesvol op tegen Excelsior Maasluis (2-1). De bezoekers kwamen vroeg op voorsprong, maar de Rijnsburgers toonden karakter en bogen de achterstand nog voor rust om. Door de zege stijgt Rijnsburg naar de derde plek op de ranglijst.

“Wisselen!”, wordt er vanaf de zijkant geroepen, als Maasluis-verdediger Tobias Kleijweg voor de tweede keer aan zijn tweede gele prent ontsnapt. Niet veel later grijpt trainer Jeroen Rijsdijk in. Hij haalt zijn ‘pupil’ naar de kant. Kleijweg veroorzaakte een strafschop en had totaal geen grip op de behendige voorhoede van Rijnsburgse Boys.

Pechvogel
De ploeg van Mulders moest even wakker worden en dat leidde ook tot een vroege tegentreffer. Jeremy Moreno schoot van dichtbij binnen: 0-1. Gek was de voorsprong voor de bezoekers niet, aangezien diezelfde Moreno daarvoor al een dot van een kans liet liggen.

Wesley Goeman legt aan voor een strafschop

Op de koude Middelmors moest Rijnsburg een bekend recept opvoeren: een achterstand wegwerken en de wedstrijd proberen te kantelen. Het tandem Jongeneelen-Van Oijen zorgde ervoor dat de thuisploeg bij rust de zaakjes weer op orde had.

Van Oijen versierde – na goed doorzetten – een strafschop. Kleijweg verslikte zich in de slimme aanvaller en zag dat Wesley Goeman vanaf de stip voor de gelijkmaker zorgde. Diezelfde Kleijweg speelde ook een negatieve hoofdrol bij de 2-1. De verdediger kon de bal simpel wegwerken, maar miste het leer volledig. Jongeneelen mocht vrij op de keeper aflopen en rondde beheerst af.

Nieuwe rol
Carlos Opoku, die wederom op het middenveld te vinden was, kon zijn geluk niet op na afloop: ,,Dit was een zwaar bevochten zege. Heel lekker om zo te winnen. Ik was ook blij dat Hidde (Prijs, red.) die bal in de laatste minuut van de lijn haalde. Misschien ben ik daar nog wel het meest blij mee.”

,,Ik vind dat wij met onze selectie in de top 5 of top 3 horen te staan”

Dat de ‘Uien’ door de overwinning op Excelsior Maasluis nu op de derde plek staan, zegt Opoku niet zo veel. De verdediger vertrok afgelopen zomer met hoge verwachtingen naar Rijnsburg en ziet dat het is gaan lopen bij zijn ploeg.

,,Ik ben er natuurlijk heel blij mee. Maar het verbaast me niet. Ik vind dat wij met onze selectie in de top 5 of top 3 horen te staan. Aan het begin van het seizoen maakten we teveel persoonlijke fouten. In dat opzicht was het een valse start, maar we hebben gewoon een goede ploeg. We weten dat wij hiertoe in staat zijn.”

Maikey Parami ligt op snelheid

De boomlange verdediger is de laatste weken regelmatig te vinden op ‘6’. Kort voor de verdediging ondersteunt hij zijn kompanen achterin. Zelf moet de verdediger daar nog wel aan wennen.

,,Het is een nieuwe rol, eentje die mij wel bevalt. We winnen de laatste weken, dus dat helpt ook wel mee. Het is niet mijn primaire positie, dus ik moet nog wel even ondervinden hoe ik soms moet staan. Dat zag je denk ik ook bij de 0-1. Ik voel me fijn voor de verdediging. Vooral in de duels, aangezien mijn kracht daarin ligt.”

Ontsnapping
Rijnsburg kon niet doorpakken na de 2-1-voorsprong. De mannen van Mulders zagen dat de man in vorm, Van Oijen, met een enkelblessure naar de kant moest. Giovialli Serbony verving hem. Na de thee was Jongeneelen nog dichtbij de bevrijdende 3-1, maar zijn inzet spatte op de kruising uiteen.

In de laatste minuut ontsnapte Rijnsburg aan de gelijkmaker. Een corner werd niet goed verwerkt, maar Prijs en Richard van Nieuwkoop konden ternauwernood redding brengen. Laatstgenoemde verlengde afgelopen week zijn contract en voorkwam met een paar fantastische reddingen het ergste voor de Rijnsburgers.

Rijnsburgse Boys – Excelsior Maasluis 2-1 (2-1). 6. Moreno 0-1, 18. Goeman (pen.) 1-1, 35. Jongeneelen 2-1.

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Prijs, Strooker, Goeman, Opoku, Tillema, Parami, Jongeneelen (86. Hudepohl), Van Oijen (32. Serbony)