Rijnsburgse Boys is er zaterdag niet in geslaagd zijn derde overwinning op rij te boeken. Na zeges op HHC Hardenberg (2-1) en FC Lisse (1-2) gingen de Uien voor eigen publiek onderuit tegen Jong Almere City: 1-2. Na afloop was er nog wel een klein lichtpuntje in de vorm van een contractverlenging.

Jong Almere City raakte na een kwartier spelen de paal, maar nam even later toch de leiding. Pim Lukassen profiteerde van weifelend Rijnsburgs uitverdedigen: 0-1. Na 34 minuten volgde een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Anthony van Dongen liet ‘m onbenut.

Zeldenrust schiet binnen
Na een kleine tien minuten in de tweede helft kwam de 1-1 alsnog op het scorebord. Na een voorzet van Roderick Gielisse schoot Furhgill Zeldenrust binnen. De thuisploeg wilde erop en erover en kreeg ook grote kansen via Van Dongen (tweemaal) en Nino Klaver (bal op de kruising), maar een tweede Rijnsburgse goal viel niet.

Als een rechtse directe kwam daarom de 1-2 van Tijmen Wildeboer, na 76 minuten. De ploeg van Hein Leliveld zette nog wel een slotoffensief in, maar een tweede keer langszij komen lukte niet.

Vijfde seizoen voor Van der Plas
Na de wedstrijd werd wel een vierde contractverlenging bekend: Dennis van der Plas tekende voor een jaar bij, met een optie voor nog een extra seizoen. De verdediger begon als wisselspeler aan het seizoen, maar speelt inmiddels alweer enige tijd in de basis.

De 30-jarige Van der Plas is bezig aan zijn vierde seizoen op Sportpark Middelmors.