Koploper FC Rijnvogels weet weer wat het is om punten te verspelen. Tegen Forum Sport werd het op de eigen Kooltuin slechts 2-2. De laatste keer dat de Katwijkers averij opliepen was op 14 september toen het thuis tegen WVHEDW met 1-1 genoegen moest nemen. Daarna volgden acht zeges op rij. VIDB sprak met doelpuntenmaker Pieter van der Breggen, voor wie het puntenverlies niet als een verrassing kwam

..Het is een terechte uitslag .Het was de laatste weken al wat minder van onze kant”, zegt Van der Breggen. ,,In de eerste helft was Forum Sport de betere ploeg. Veel spelers haalden bij ons hun niveau niet. Na de rust zetten wij een tandje bij en kwamen we alsnog op voorsprong. Dan moet je de wedstrijd gewoon uitvoetballen.”

Goal en assist

De gelijkmaker viel vlak voor tijd uit een vrije trap. Steve Kenepa (ex-AFC) knalde de bal langs de muur achter doelman Peter Messemaker. Van der Breggen: ,,Dat mag niet gebeuren. Daar moeten we het onderling nog maar eens over hebben.”  De spelmaker had zelf uit een kopbal voor de 1-1 gezorgd. De tweede Katwijkse treffer kwam van de voet van invaller Thomas Dijk, die een breedtepass van Van der Breggen fraai achter de Voorburgse doelman stiftte.

De middenvelder kent tot nog toe een uitstekend seizoen. Hier en daar wordt zelfs gefluisterd dat hij aan het einde van het seizoen de stap hogerop maakt. ,,Ik hoor het ook om mij heen, maar voorlopig blijft het bij fluisteren. Ik houd me er nog niet mee bezig. Ik wil eerst kampioen worden met Rijnvogels.”

Swift kroop door een overwinning op RCL twee punten dichterbij. De voorsprong is nu nog vijf punten op de Amsterdammers. Vorig seizoen gaf Rijnvogels een riante voorsprong uit handen. Bang voor eenzelfde scenario is Van der Breggen niet. ,,Er is niks aan de hand. De knop moet weer om en het niveau weer omhoog. We hebben geleerd van vorig seizoen.”  Bij winst op Voorschoten ’97 volgende week kan Rijnvogels zich alsnog tot Herbstmeister kronen.

Tekst: Tom van der Wilt