Katwijk is de jacht op een historische derde titel op rij begonnen met een 3-1-overwinning op FC Lisse. De Krombewoners gingen op het eigen sportpark de Krom de rust in met een 0-1-achterstand, maar voerden in de tweede helft de druk dusdanig op dat de streekgenoot uiteindelijk moest capituleren. Aanvoerder Robbert Susan bracht zijn ploeg twaalf minuten voor tijd in veilige haven. Hij volleerde met zijn zwakke rechterbeen de bal mooi in de verre hoek en bepaalde daarmee de eindstand op 3-1.

“Ongekend hé?” reageerde hij met een grote glimlach. “Ik was er in de eerste helft al een paar keer dicht bij, maar toen viel de bal net niet goed. Maar het was vooral lekker dat we met die 3-1 de wedstrijd vroegtijdig in het slot gooiden”, zei Susan na de solide zege van zijn ploeg.

Een overwinning die wel vooraf was gegaan door een achterstand, dankzij een goal van Justin van der Putten, halverwege de eerste helft. Na rust stelde Katwijk orde op zaken via treffers van Danny Bakker, Sietse Brandsma en de aanvoerder zelf. “Alle respect voor FC Lisse”, deelde Susan een compliment uit aan de tegenstander. “Ze hebben echt een leuke, frisse ploeg en lieten voor rust zien dat ze aardig kunnen voetballen.”

Dat Katwijk na rust het verschil maakte, verbaasde hem niet. “Net als afgelopen seizoen zijn wij conditioneel net iets beter dan veel andere ploegen. Daardoor was het in de tweede helft uiteindelijk erop en erover.”

‘Spel finetunen’
Hoewel Susan een aantal vaste nieuwe patronen uitgevoerd zag worden, is er zeker nog ruimte voor verbetering in aanvallende zin. “We spelen met een hele nieuwe aanval, dat betekent dat we nog moeten werken aan automatismen en ons spel nog moeten finetunen.”

Over de start van de competitie kan Susan echter niets anders dan tevreden zijn. “Dit was een goede opening en een solide overwinning. Maandag gaan we even herstellen en daarna gaat de focus op Jong Almere City.”


Onze mediapartner RTV Katwijk sprak na afloop met Sietse Brandsma. Beluister dat interview hieronder:


Tekst: Henk Kasius
Foto: Kees Jonker

Lees ook: Katwijk poetst achterstand weg en start met winst in streekderby
Check ook: Kunst heeft vertrouwen in ‘nieuwe’ Katwijk: ‘Goede spelers vinden elkaar blindelings’

POPULAIRE BERICHTEN