Net terug van een kruisbandblessure overkwam Robin van Vliet begin februari nagenoeg hetzelfde. De kruisband bleek niet volledig afgescheurd, maar hing aan een zijden draadje. Ook de meniscus was beschadigd. Een enorme klap voor de verdediger van Noordwijk. Hij gaf aan zichzelf de tijd te geven om een juiste beslissing te nemen over zijn toekomst. De 28-jarige verdediger heeft twee maanden later, met pijn in zijn hart, besloten te stoppen met voetballen.

,,Het is verschrikkelijk, maar ik kan met het oog op mijn werk het risico niet meer nemen. Ik ben nog niet zo lang geleden heel bewust voor mezelf begonnen. Als personal trainer houd ik me dagelijks bezig met het fitter maken van mensen. Essentieel is dan dat je de oefeningen ook voor kunt doen. Nu kan dat nog; de kruisband is niet volledig afgescheurd. Ga ik echter weer voetballen, is de kans erg groot dat hij wel helemaal afscheurt. En dan volgt weer die lange revalidatie. Dat kan ik me gewoon niet permitteren.

Ik ben wel nog in gesprek met Noordwijk of ik volgend seizoen iets kan betekenen. Niet als speler, maar meer in de begeleiding, in het fitter maken van de jongens. Dat lijkt me leuk. Maar goed, dat blijft toch anders dan zelf voetballen. Een ding is zeker: ik ga het enorm missen.”

Foto: Dick van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN