Rijnsburgse Boys greep zaterdag nipt naast de titel, maar toch was van grote teleurstelling geen sprake. Er overheerste vooral trots, zo vertelde Bram Ros, de captain die ook tot Speler van het Jaar werd verkozen. “Het is een slopend, prachtig seizoen geweest. Daar mag je eigenlijk alleen maar trots op zijn”, vertelde Ros tegen onze mediapartner RTV Katwijk.

De Uien wonnen zelf met 3-2 van Noordwijk en eindigden daardoor op doelsaldo op de tweede plaats boven AFC, dat niet verder kwam dan 0-0 tegen Excelsior Maassluis. Katwijk won wel en behield daardoor zijn voorsprong van twee punten op Rijnsburgse Boys.


Top drie Jack’s League
1. Katwijk 34-71
2. Rijnsburgse Boys 34-69
3. AFC 34-69


Felicitaties aan Katwijk
Rond de klok van half zes overheerste de trots boven de teleurstelling, zo vertelde Ros desgevraagd. “Ik denk trots, want wij hebben alles gedaan wat we moesten doen deze week. Die teleurstelling van vorige week, daar waren we nou wel overheen. Dus ja, Katwijk is de terechte winnaar denk ik dan. Daarvoor krijgen ze ook alle felicitaties van ons. Ze hebben een geweldige inhaalrace gehad, wij eigenlijk ook, maar het was net niet genoeg.”

Toch zal de komende tijd die fatale wedstrijd in Volendam van vorige week ongetwijfeld door het hoofd spoken. Rijnsburgse Boys had de koppositie voor het grijpen, maar ging met 4-3 onderuit tegen de Volendamse beloften.

“Er zijn altijd een aantal wedstrijden waarover je nadenkt. Wat dan? Wat als? Maar dat is nu niet meer aan de orde. Katwijk is de terechte kampioen denk ik. En als wij vorige week en vandaag hadden gewonnen, waren wij dat geweest.”

Bescheidenheid
Dat Ros tot Speler van het Jaar werd verkozen, gaf het seizoen voor hem nog wat extra glans. “Ik ben er trots op, want het is echt wel een mooie prijs hier. Ik heb geprobeerd alles te geven voor het team en heb een goed seizoen gedraaid. Maar zo zijn er wel meer. Ik vond Nino Klaver en Daan Walraven ook fenomenaal dit seizoen. En hetzelfde geldt voor Furhgill Zeldenrust met zoveel goals en assists en meest waardevolle speler van de competitie. Dus eigenlijk is hij gewoon voor het team en de staf.”

Beluister het hele interview hieronder:

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Katwijk verslaat Spakenburg en prolongeert titel in Jack’s League
Check ook: Van der Moot: ‘Één procent is ook een kans’

POPULAIRE BERICHTEN