En daar was hij dan opeens. Corneel Berg, 39 jaar, maar nog steeds belangrijk voor SV Hillegom. De routinier tekende voor de enige goal tegen RODA ’23. De bezoekers hadden zich bij winst nagenoeg veilig kunnen spelen, maar Hillegom stak daar een stokje voor. De fusieclub doorstond de eerste in een serie van vier cruciale duels en kan weer naar boven kijken.

Beide ploegen kregen een paar mogelijkheden in de eerste helft, maar kwamen niet tot scoren. Één echte grote kans viel er te noteren. Die was voor Berg. Zijn kopbal ging rakelings naast.

Slordig

De tweede helft was bijzonder spannend. De wedstrijd kon beide kanten op. Over de vechtlust van zijn team heeft coach Bas Naber nooit te klagen, want die is er altijd. Het manco was alleen dat de bal te snel werd ingeleverd. Maar met dat probleem kampte RODA ’23 ook.

Daarnaast speelde de uitblinker bij Hillegom, Danny van de Berg, een puike wedstrijd en had de Hillegomse defensie de controle achterin. En als er al een kleine mogelijkheid werd weggegeven, dan stond doelman Daan Ruigrok op zijn post. Misschien was het een typische 0-0 wedstrijd. Dat werd het niet. De tweede kans van Berg liep ook nog op niets uit. De derde was wél raak. En hoe! Vlijmscherp kopte de spits raak. De ban was gebroken en de opluchting daar. Hillegom leeft nog.

Berg: ,,Die kopbal zat er wel heel lekker in. Ik was zeker opgelucht met mijn goal. Ik ben altijd wel een spits die wat kansen nodig heeft. Dat de derde kans raak was, met nog een kleine twintig minuten te spelen, was lekker. Zaak was om achterin de gelederen te sluiten en dat ging naar behoren.”

Enorme ruimtes

Achterin lag ook niet het probleem voor Hillegom. Feit was dat de ploeg van Naber verzuimde de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een aandringend Roda geloofde er nog in, maar gaf heel veel ruimte weg. Met die ruimtes wist Hillegom zich geen raad. Het bleef daarom 1-0.

Berg heeft er nog alle vertrouwen in dat het goed komt met Hillegom. ,,Ja dat zeker. Al het was vandaag een behoorlijke zware klus. Ze zeggen weleens dat je mindere wedstrijden ook moet winnen. Dit was er dan eentje die onze kant opviel. We vergaten inderdaad om de wedstrijd in het slot te gooien. We zaten er ook aardig doorheen, moet ik je zeggen. Het aanvallen en verdedigen ging niet meer bij sommige spelers.”

Met een lekker gevoel gaat Hillegom het vrije weekeinde in. ,,We hebben nu even de tijd om ons op te laden voor het volgende competitieduel tegen VVZA. Volgende week spelen we vriendschappelijk. Over twee weken moet de volgende horde worden genomen. We gaan ervoor”, aldus een optimistische Corneel Berg.