We kunnen wel concluderen dat Nick van Staveren (20) voetbal ademt. Hij voetbalt zelf bij S.V. Hillegom, geeft training aan de D’tjes van diezelfde club en zit nu in zijn derde jaar van het CIOS, een sportopleiding waarvoor hij ook nog eens stage loopt bij S.V. Hoofddorp. Nick woont in Zwaanshoek bij zijn ouders, samen met zijn broer en zusje. Houdt erg van Nederlandse meezingers en slaat daar volgens zijn teamgenoten zelfs een beetje in door. Ook neemt hij voor de wedstrijd altijd twee dextro’s… en dat gaat eigenlijk zo automatisch dat ie het niet eens meer doorheeft. Eens horen of er nog meer dingen zijn die wij niet weten over Nick.

Zo Nick, wat dacht je toen ik je vroeg voor ‘Simone vraagt door’?

,,Ik vond het wel speciaal eigenlijk dat ik als eerste Hillegommer uitgekozen was. Ik dacht eerst dat het voornamelijk over voetbal zou gaan, maar toen ik de andere interviews las, zag ik dat het meer over de randzaken ging. Ik ben daarom erg benieuwd naar wat je gaat vragen. Leuk!”

 Je haar zit trouwens superstrak! Ben je ijdel?

,,Oké, ik geef toe: ik ben best heel erg ijdel. Vooral mijn haar krijgt veel aandacht. Zo heb ik dan ook altijd een föhn mee naar voetbal, om na de wedstrijd mijn haar goed te doen. Vrij erg eigenlijk als man, maar je moet er wat voor over hebben hè.”

 Wat doe je om het zo mooi in model te krijgen?

,,Wassen, kammen, föhnen, wax en haarlak. Ik denk dat ik er totaal ongeveer een kwartier mee bezig ben ’s ochtends. En als het niet zit zoals ik wil, spoel ik het weer uit en begint het ritueel weer van voren af aan.”

 Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat je bijnaam ‘kampertje’ is, waarom?

,,Haha, dat heeft Jeroen Bakker in het leven geroepen en wordt eigenlijk steeds meer gezegd. Ik houd nogal van Nederlandse muziek, luisteren en zingen. Daarnaast heb ik een uitgesproken mening en houd ik van een lolletje. Toen was het op de voetbal al snel van ‘joh, je lijkt wel een kamper!’ Dus zodoende.”

 Je bent dus niet verlegen?

,,Nee, zeker niet. Ik vind het leuk om op te voorgrond te treden, om de sfeer erin te houden als ik ergens ben. Eigenlijk om van iedere dag een feestje te maken. Mijn broer heeft dat ook. Ik denk dat we dit van onze ouders hebben. De praatjes van mijn vader en de uitgesproken mening van mijn moeder.”

SV Hillegom/ESDO/Van Staveren

 Heb je verder nog tijd om te werken naast het voetballen, training geven en studeren?

,,Het is wel druk ja. Ik geef drie keer in de week training aan mijn D-team hier bij Hillegom. Daarnaast zit ik op school en loop ik stage bij S.V. Hoofddorp waar ik ook training geef. En zelf moet ik natuurlijk ook nog trainen. Er blijft nog wel een beetje tijd over hoor. Om nog een beetje inkomsten te hebben loop ik zes dagen in de week een krantenwijk voordat ik naar school ga. Iedere dag zo rond 05:00 uur opstaan. Ik weet het, het is vroeg, maar je raakt eraan gewend als het langere tijd doet. Daarnaast werk ik in de vakanties bij Players United. Hiervoor geef ik bijvoorbeeld een week lang voetbaltraining aan kinderen op het hoogste niveau. Omdat ik de omgang met kinderen en natuurlijk daarnaast het voetballen erg leuk vind, is dat een ideale combinatie. En uiteraard maak ik ook nog tijd voor mijn vriendin.”

 Dan nu even over je andere hobby… Enig idee waar ik het over heb?

,,Haha, dan heb je het vast over zingen. Dat vind ik leuk om zo af en toe te doen ja!”

 Een zanger die komt optreden in de kantine is dus zijn microfoon kwijt zodra jij die te pakken krijgt?

,,Vorig seizoen met het kampioenschap kwam Hans Steiger optreden. Die jongens weten dat ik wel van zingen houd, dus zeiden ze dat ik maar een liedje mee moest zingen op het podium. Zodra ik de microfoon zag, sprong ik het podium op en stond ik te zingen met Hans Steiger. Ook heb ik het wel eens gedaan tijdens de feestweek van Zwaanshoek. Maar helaas reageert niet iedere zanger heel enthousiast op mijn komst. [Lachend.] Die zanger vond het niet leuk en vroeg me vriendelijk om het podium te verlaten.”

 Zing je ook onder de douche?

[Met volle overtuiging.] ,,Jaaaa! Zeker onder de douche in de kleedkamer. Het ligt wel aan m’n stemming of we gewonnen of verloren hebben, maar meestal horen ze mij wel. Ook thuis onder de douche zing ik altijd, nog harder dan bij voetbal zelfs. Soms zing ik zo hard dat mijn ouders komen vragen of het wat zachter kan. En ik wil ook nog wel eens vergeten dat ik niet mag zingen als er iemand ligt te slapen.”

 Wat zing je dan het liefst?

,,Nederlands! Nummers van zangers zoals John West of Tino Martin. Blijf bij mij van John West is wel één van mijn favoriete karaokenummers.”

 Nog meer verborgen talenten in de groep die in de kleedkamer tot uiting komen?

[Denkt even na.] ,,Niet zoals zingen of moppen vertellen of iets. Wel houden sommige medespelers van een gokje wagen met Unibet. Als ze elkaar zien op de voetbal worden alle mogelijke voetbaluitslagen even doorgesproken. En deze uitslagen worden dan na het weekend weer vergeleken. Dat gaat soms goed en soms fout…Gelukkig kunnen ze wel allemaal voetballen, maar dat is natuurlijk geen geheim.”

 Hoe is de sfeer in de groep? Gaan jullie wel eens uit?

,,De sfeer is heel goed. We houden allemaal wel van een geintje, maar als het moet, zijn we gefocust. Ook gaan we na een gewonnen wedstrijd bijvoorbeeld wel eens naar Café Puntje Puntje in Hillegom, de plaatselijke kroeg. Ook altijd heel gezellig. Verder ga ik zelf soms uit in Haarlem. Echt vaak is dat niet, omdat ik op zaterdag vaak vroeg aanwezig moet zijn voor de wedstrijden van de D en op zondag fit moet zijn voor mijn eigen wedstrijd.”

 Wat zou je willen dat er voor jou onder de kerstboom ligt?

,,Haha ik heb alles al! Maar als ik dan toch iets zou moeten kiezen, lijkt het me geweldig om ooit een reis te maken naar Amerika.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)