,,Die treffer een kwartier voor tijd was echt heerlijk”, zei een opgeluchte Jimmy Simons aan de telefoon over het duel tussen Xerxes DZB en zijn FC Rijnvogels (0-1). De Katwijkers kenden volgens de oefenmeester een redelijk eenvoudige middag, maar slaagden er moeilijk in om zichzelf te belonen. Totdat Jaap van Duijn de trekker overhaalde. 

,,Het was wel in de lijn van de wedstrijd, dus verdiend”, doelde Simons over de drie punten die zijn ploeg pakte in Rotterdam. ,,Ik kan niet ontkennen dat die treffer een kwartier voor tijd echt heerlijk was. We speelden met een plan om te winnen en we waren bijna zover om va-banque te spelen.”

Invaller Sammy Zandbergen zette goed door en bewaarde het overzicht. Van Duijn ontving de bal en schoot raak: 0-1. Zodoende nam Rijnvogels alsnog de drie punten mee naar Katwijk. Toch zag de oefenmeester nog de nodige verbeterpunten.

Geduldig blijven
,,Wij lopen qua kansen één op vijf of zes. We creëren veel kansen en dat is ook goed, want we scoren nog niet zo makkelijk. Dus we weten waar bij ons de schoen wringt. Daarnaast misten we met Max van Steen onze topscorer. Daarom hebben we tegen de spelers gezegd dat ze geduldig moeten blijven. Dat is nog wel eens lastig voor ze, maar dat is een leuk proces waar we mee bezig zijn. Eigenlijk was de wedstrijd een beetje hetzelfde als vorige week.”

De roodhemden begonnen vurig aan het duel. Van Duijn en Arie de Vreugd kregen grote mogelijkheden op de openingstreffer. Vrijwel direct daarna ging de storm liggen. De Katwijkers probeerden het spel te blijven maken en werden in de tweede helft beloond.

Jaap van Duijn loopt juichend weg na z’n winnende goal tegen XerxesDZB

,,Wij hebben afgelopen week meer de verantwoording gelegd bij de groep. De conclusie was dat we kwetsbaar waren in de counter.  Ze moeten nadenken over hoe ze staan wanneer we in de aanval zijn.”

De oud-spits van FC Lisse en Rijnsburgse Boys erkende dat zijn ploeg nog niet op het gewenste niveau zat tegen de Rotterdammers. De coach liet in het midden wanneer hij verwacht dat zijn elftal daar wel op zit. ,,Ik heb geen glazen bol, dus daarom kan ik die vraag niet beantwoorden.”

Serie neerzetten
,,Het is niet zo gek hoor dat we daar nog niet op zitten. We hebben dertien nieuwe jongens erbij gekregen en dat heeft tijd nodig. Ik ben een tevreden trainer als het gaat om mijn selectie, want de jongens pakken het goed op en in de breedte zit het goed. We hebben onwijs veel talent en jongens zoals Ricardo de Vlugt, Jaap van Duijn, Arie de Vreugd en Romano van der Stoep moeten dan de kar trekken.”

FC Rijnvogels staat op dit moment op een zesde plek in de Hoofdklasse. Het gat met koploper Spijkenisse is zeven punten, maar dat deert Simons niet. Hij denkt dat er nog genoeg mogelijk is op De Kooltuin. ,,Wij moeten nu een serie neerzetten. In het voetbal gaat het altijd om het resultaat en daardoor staan we maandag ook met een lekkerder gevoel op de training. Wij moeten proberen om erbij te blijven in de eerste periode en het doortrekken in de tweede. Kortom, we moeten stabiel worden.”

Foto: Hans Schalk & Piet van Kampen

Lees ook: ‘Gemakzuchtig Quick Boys wint met ‘slechts’ 6-3′ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA