De thuisbeurt tegen Eemdijk paste voor Quick Boys na negentig minuten perfect in het totale seizoensplaatje van de Derde Divisie. Een naam die vanaf heden wellicht beter gewijzigd kan worden in de Doelpunten Divisie. Met negen treffers, waarbij de thuisploeg een half dozijn treffers voor zijn rekening nam, regende het ook dit keer op Nieuw Zuid goals. Pas bij 6-3 stopte de teller tegen de promovendus uit Bunschoten-Spakenburg.

Dit seizoen rollen er op het vierde niveau van Nederland op zaterdagmiddag de meest bizarre uitslagen uit de bus. Afgelopen zaterdag vormde geen uitzondering op die regel. De 44 treffers in negen duels zorgde ervoor dat de doelpuntenlawine na negen competitieronden op 314 treffers staat. De huidige top-3 nam daarvan 101 treffers voor haar rekening. Een onvoorstelbaar aantal waarbij met name de neutrale toeschouwer zich in de handen zal wrijven.

Verzuimen
Spelers en trainers denken daar vaak heel anders over. Zo ook bij Quick Boys waar de overwinning uiteraard met gejuich werd begroet. De drie tegentreffers riepen in het blauw-witte kamp echter ook vragen op. ,,Zo goed was het nu ook allemaal weer niet vanmiddag”, luidde de conclusie van Kelvin Maymard.

De snelle 1-0 van Dennis Kaars die na een ingestudeerde hoekschop al in de tweede minuut het scorebord in werking zette, werkte achteraf gezien in het nadeel van Quick Boys. Temeer omdat de thuisploeg direct hierna verzuimde die marge te verdubbelen.

,,De echte test voor ons komt, als het een keer tegenzit.”

Er sloop gemak in de blauw-witte gelederen en die tendens zette zich vervolgens het hele duel voort in alle linies. Zo kon het gebeuren dat Eemdijk nog binnen het kwartier langszij kwam na knullig verdedigen. Paul van der Helm kon in eerste instantie nog redden, waarna de goalie kansloos was op de tweede inzet van Yannick Bouw (1-1).

Maynard, deze middag met twee goals opnieuw nadrukkelijk aanwezig, beaamde dat na afloop ook. ,,Nee, het had beter gemoeten. Er hadden zeker nog en aantal goals bij gekund. Dat is zeker. Aan het eind van de rit praat echter niemand meer over deze wedstrijd. De drie punten zijn binnen en daar ging het ons in eerste instantie om”, relativeerde de verdediger het doelpuntenfestival en met name de drie tegentreffers die zijn ploeg te slikken kreeg.

Rust
De 1-1 stond vervolgens lang op het scorebord. Quick Boys blafte wel, maar beet niet. In de slotfase van het eerste bedrijf was opnieuw een teruggelegde hoekschop de aanleiding voor een treffer. Captain Jeffrey Ket drukte bij de tweede paal vervolgens keurig tegendraads binnen, De 3-1 van Jesse van Nieuwkerk, die bijna in het rustsignaal viel, bracht vervolgens letterlijk en figuurlijk rust voor Quick Boys.

Jeffrey Ket verlengde eerder deze week z’n contract en scoorde tegen Eemdijk

Na de hervatting duurde het bijna een kwartier voordat er een doldwaze periode aanbrak. Binnen tien minuten vielen er maar liefst vier treffers te noteren. Van 3-1 naar 5-3 in zo’n kort tijdsbestek zorgde voor overuren op het scorebord.

Waarbij het een raadsel was hoe het kon gebeuren dat Quick Boys de 4-1 marge, Maynard mikte uit een vrije trap via de Eemdijk-muur raak, binnen twee minuten bijna zag verdampen. Een onnodig weggeven strafschop en een wonderbaarlijke afstandspegel van Zakaria el Bannay die in de kruising verdween, maakte er binnen twee minuten weer een wedstrijd van.

Quick Boys reageerde als door een wesp gestoken. In een overvolle zestien vond Maynard het gaatje achter goalie Ruizendaal waardoor de marge weer enigszins hersteld was (5-3). Met acht treffers is de verdediger daarmee aardig op weg op de topscorersranglijst.

,,Soms is een snelle goal helemaal niet goed en die van ons was daar zaterdagmiddag een schoolvoorbeeld van.”

,,Onbewust speelde vandaag misschien ook wel mee dat we aan het doelsaldo moesten werken in verband met de eerste periodetitel. Dan ben je soms weleens te gretig en gaat dat ten koste van de organisatie. De punten zijn gelukkig binnen. Ons doel blijft de hoofdprijs, waarbij de echte test voor ons komt als het een keer tegenzit. Dan is het pas echt belangrijk hoe we daarmee omgaan.”

Gemakzucht
In de ultieme slotfase zette Jesse van Nieuwkerk met diens tweede treffer nog een klein kersje op de taart door met het hoofd voor de 6-3 eindstand te zorgen. Een uitslag die Erik Assink niet tot grote tevredenheid stemde. ,,Nee, natuurlijk niet. Je hebt zelf kunnen zien dat we goals zomaar weggeven”, klonk het kritisch.

,,In de resterende drie wedstrijden van de eerste periode willen we natuurlijk negen punten behalen. Maar die prijs is zeker niet zaligmakend. Het doelsaldo staat momenteel op het tweede plan wat dat betreft. Het wordt vooral een kwestie van de lange adem. Soms is een snelle goal helemaal niet goed en die van ons was daar zaterdagmiddag een schoolvoorbeeld van. Hoewel we daarna nog vijfmaal scoorden, leverde het van onze kant ook een hoop gemakzucht op.”

Quick Boys – Eemdijk 6-3 (3-1). 2. Kaars 1-0, 12. Bouw 1-1, 37. Ket 2-1, 45. Van Nieuwkerk 3-1, 58. Maynard 4-1, 63. Bouw 4-2 (strafschop), 65. El Bennay 4-3, 68. Maynard 5-3, 88. Van Nieuwkerk 6-3

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Ket , Maynard, Ravensbergen, Mahmoed, Kuyvenhoven, Tejan (58. Steltenpool), Sahin, Kaars (80. Anderson), Van Nieuwkerk

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Van Duijn: ,,Vanuit deze formatie weer naar het oude Valken ’68 toe”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)