Sjaak Polak wordt de nieuwe trainer van FC Lisse. Zijn komst naar Ter Specke is dinsdagochtend wereldkundig gemaakt. Polak (47) is de opvolger van Richard van Heulen, met wie een week geleden de samenwerking werd beëindigd vanwege teleurstellende resultaten. Met één punt uit acht duels is FC Lisse de huidige hekkensluiter van de Betnations Divisie.

Polak was al eerder in onze regio werkzaam: als hoofdtrainer van SJC en coach van Quick Boys 2. De oud-prof was dit seizoen trainer van de VVCS. Daarvoor zwaaide hij vier jaar de scepter bij de ADO Den Haag Vrouwen.

Rijke carrière 
Als profvoetballer kwam Polak uit voor ADO Den Haag, Sparta, FC Twente, Excelsior, Veendam en RBC Roosendaal. Hij sloot zijn voetballende carrière af bij de amateurs van Scheveningen, waarmee hij promoveerde naar de Topklasse.

Voordat hij in de zomer van 2017 trainer werd van SJC, werkte hij bij Hoekpolder, Sparta (jeugd), GDA en dus Quick Boys. In zijn eerste seizoen op de Lageweg leidde Polak zijn team naar een kampioenschap in de Hoofdklasse. In het najaar van 2018 maakte Polak kenbaar zijn contract niet te willen verlengen, waarna hij in april 2019 op non-actief werd gesteld.

Handhaving het doel
Bij zijn terugkeer in de Bollenstreek wacht Polak de zware uitdaging om FC Lisse te behouden voor het hoogste amateurniveau. Vanwege een gebrek aan perspectief namen de geelblauwen afscheid van Van Heulen. “Er is voor ons te weinig houvast dat er op korte termijn verbetering zal optreden”, vertelde technisch manager Kevin Winter in gesprek met VIDB.

“Dit is heel vervelend voor ‘Rich’, iemand die al heel lang bij de club zit. Maar het zou nog vervelender zijn als we vier of vijf maanden hadden gewacht en dan hadden moeten ingrijpen. Dan is het misschien al te laat. We hebben een lange weg afgelegd om de Tweede Divisie te halen. Dat is anderhalf jaar geleden gelukt en nu willen we graag op dit niveau actief blijven. Natuurlijk had handhaving met Richard ook kunnen lukken, maar we denken dat we op deze manier grotere kans van slagen hebben.”

Archieffoto: Hubert Habers

Bekijk ook: In de Taxi met Willem – Sjaak Polak
Check ook: Winter over afscheid Van Heulen: ‘Vonden dat we iets moesten doen’

POPULAIRE BERICHTEN