FC Lisse maakte maandagavond bekend dat de samenwerking met Richard van Heulen per direct is beëindigd. Aanleiding zijn de ‘teleurstellende resultaten en het gebrek aan perspectief’. “We vonden dat we iets moesten doen”, vertelt Kevin Winter, hoofd van de TC.

“Er is voor ons te weinig houvast dat er op korte termijn verbetering zal optreden”, vervolgt Winter. “Dit is heel vervelend voor ‘Rich’, iemand die al heel lang bij de club zit. Maar het zou nog vervelender zijn als we vier of vijf maanden hadden gewacht en dan hadden moeten ingrijpen. Dan is het misschien al te laat. We hebben een lange weg afgelegd om de Tweede Divisie te halen. Dat is anderhalf jaar geleden gelukt en nu willen we graag op dit niveau actief blijven. Natuurlijk had handhaving met Richard ook kunnen lukken, maar we denken dat we op deze manier grotere kans van slagen hebben.”

Ruim twaalf jaar bij FC Lisse
Van Heulen was sinds 2011 actief op Ter Specke. De eerste zes jaar als speler, vervolgens als trainer van de jeugd en het tweede elftal en assistent bij het eerste elftal. Afgelopen zomer werd Van Heulen doorgeschoven, nadat Raymond Bronkhorst een stap terug had gedaan ten behoeve van zijn maatschappelijke carrière.

“Voor Richard is het echt klote. Ik heb nog met hem gevoetbald en het is een prima gozer. Ik gun hem de wereld, maar dat gun ik Lisse ook. Daarom zit ik ook op deze positie, soms moet je dingen zakelijk bekijken. Wij moeten allemaal in de spiegel kijken: wij als tc wellicht, de staf wellicht, maar zeker ook de spelers. Maar nogmaals: wij denken op deze manier meer kans te hebben om erin te blijven.”

‘Daarbij gaan we ook niet te overhaast te werk, het moet iemand zijn die bij de club past en de groep past.’

Het slecht-nieuws-gesprek met Van Heulen verliep – zover dat kon – in goede harmonie. “Eigenlijk zoals ik ‘Rich’ kan, hij nam het als een kerel. Natuurlijk had hij het graag afgemaakt en hij zag ook nog genoeg perspectief. Maar hij is inmiddels ook een clubjongen geworden en zei: ‘als jullie denken dat dit nodig is om de club te behouden voor de Tweede Divisie, dan moet het maar.”

Van Heulen werd nog wel voorgelegd om in een andere functie voor de club behouden te blijven, maar bedankte daarvoor. “Richard heeft zijn sporen voor de club verdiend en daarom wilden we het in ieder geval aanbieden, maar hij heeft daar geen behoefte aan”, vertelt Winter. “Hij wil nu even afstand. Dat snap ik ook wel. In zijn positie had ik waarschijnlijk hetzelfde gehad.”

Geen tussenpaus
De TC gaat nu op zoek naar een trainer die het seizoen afmaakt. Een tussenpaus voor tot bijvoorbeeld de winterstop heeft vooralsnog niet de voorkeur. “Nee, we willen ook rust en duidelijkheid creëren voor de groep. Het is niet wenselijk dat ze nu een nieuwe trainer krijgen en dan over twee maanden weer.”

“Voor de heel korte termijn staan Barry (Opdam, red.) en Dennis (Iliohan, red.) voor de groep. In hoeverre zoiets goed uitkomt, hebben we zaterdag geen programma. Vanaf nu gaat de focus op het vinden van een opvolger voor Richard. Daarbij gaan we niet te overhaast te werk, het moet iemand zijn die bij de club past en de groep aanvult. Als we een week langer nodig hebben, zullen we die tijd nemen.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: FC Lisse beëindigt per direct samenwerking met Van Heulen
Check ook: Kevin Winter: ‘Gevoel is wel eens beter geweest, maar geen man overboord’


POPULAIRE BERICHTEN