Na een remise tegen Alphense Boys en een nederlaag tegen Hoogland is SJC er zaterdag ook in de derde wedstrijd van het seizoen niet in geslaagd te winnen. Op een enorm warm sportpark de Lageweg waren de bezoekers van WV-HEDW de baas. De ploeg van Marcel IJzendoorn kwam nog wel op voorsprong maar verloor uiteindelijk met 1-4.

Ondanks de warmte hoefden de bezoekers zich in de eerste 45 minuten geen moment te vervelen. Het was dan ook een wonder dat er slechts twee goals vielen. De bezoekers uit Amsterdam kregen via Tim Correia al in de eerste minuut hun eerste grote mogelijkheid, maar zijn inzet ging net naast. Ook de thuisploeg creëerde vroeg de eerste kansen. Eerst was het Wesley Haasnoot die de bal knap klaarlegde voor Demir, maar diens poging naast. Daarna was het Haasnoot zelf met een grote kans: hij omspeelde keeper Dion Thomas nog wel, maar zijn inzet werd voor de lijn weggehaald. Daarna waren de hoofdstedelingen weer gevaarlijk via Mick van Moerkerk, maar hij stuitte oog in oog op doelman Willem Beuk.

VIDB sprak na afloop ook met trainer Marcel IJzendoorn, beluister het audio-interview hieronder

Na de drinkpauze kwam SJC weer heel dichtbij, uit een corner was het Martijn van Trigt die bal op de onderkant van de lat kopte. Na een halfuur voetballen was het Joost Heij met de volgende kans: de bal viel zomaar goed in de zestienmeter maar Heij’s schot werd aangeraakt en verdween net naast de goal. Na 34 minuten voetballen werd de ban eindelijk gebroken. Chris Hoogervorst schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied in de linkeronderhoek: 1-0. Erg lang konden de Noordwijkers er niet van genieten, want op slag van rust kwamen de bezoekers uit een controversiële vrije trap op gelijke hoogte door Austin: 1-1.

SJC overlopen na rust
Waar het voor rust constant spektakel was, was het na rust een heel stuk saaier. De eerste grote kansen na rust waren voor de bezoekers, maar doelman Beuk redde knap op inzetten van Roemburg en Correia. Echt grote kansen bleven daarna uit, totdat Heij twintig minuten voor tijd vrij voor de SJC-goal kwam en  simpel kon binnentikken: 1-2.

Waar SJC voor rust nog een aantal grote mogelijkheden kreeg, lukte er na rust maar heel weinig. Tien minuten voor tijd legde de ingevallen Roemer de bal goed neer bij de tweede paal waar Rida Najib de 1-3 simpel kon binnentikken. In de 86e minuut maakte Correia het feestje compleet voor de bezoekers toen hij een vrije trap prachtig binnenschoot voor 1-4. Voor SJC een pijnlijke start van het seizoen, met dus ook al elf doelpunten tegen.

Tekst: Sander van der Plas
Archieffoto: Johanna Wever

Beluister ook: VIDB Café aflevering 2: In gesprek met clubmannen en TC-leden Huig Hoek en Theo Nulkes