Na het eerste duel tegen hoofdklasser RKAVV heeft SJC nog alle kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de nacompetitie. In Leidschendam werd een kleine 2-1 nederlaag geleden, waardoor komende donderdag, wanneer de twee ploegen elkaar weer treffen, er nog van alles mogelijk is.

Die mening is ook SJC-coach Laurens Mouter toegedaan. ,,Deze uitslag zegt mij dat we minstens de evenknie zijn van RKAVV.” Volgens Mouter had zijn ploeg zichzelf een betere uitgangspositie kunnen verwerven. ,,We hebben zes goede kansen gekregen, waarvan we er maar een benut te hebben. We waren niet scherp voor de goal. Terwijl we dat normaal wel zijn.”

Dat de Noordwijkers een achterstand moeten zien goed te maken, lag dus volgens Mouter, voor een groot gedeelte aan de ploeg zelf. Ook bij de tegentreffers hielp de ploeg een handje. Beiden kwamen voort uit slecht verdedigend werk. ,,Bij de eerste goal vergeten we de bal op te ruimen en bij de tweede schieten we de bal zo in de voeten van Remco Overdevest.” De spelverdeler van de gastheren nam beide doelpunten voor z’n rekening. Tussendoor had Martijn Walter voor de 1-1 gezorgd.

SJC kwam de wedstrijd niet ongeschonden uit. Zowel Kevin van Gijlswijk en Roy Beijer vielen geblesseerd uit in het keiharde duel. Mike Verhoek kreeg geel en is geschorst voor de return aan de Lageweg. Mouter: ,,Ik weet nu nog niet of ik die twee jongens moet missen. Het seizoen is lang, dan zie je dat de pijntjes wat sneller komen. Mike is achterin heel belangrijk voor ons. Ik zal wat moeten schuiven. Maar ook zonder de afwezigen zal er donderdag een team staan dat van RKAVV kan winnen. De laatste twintig minuten waren we heer en meester. Conditioneel zijn we in ieder geval sterker dan zij”, stelt Mouter, die zag dat zijn ploeg moeite had met het harde spel van de tegenstander.

,,We hadden daar niet helemaal het juiste antwoord op. Je moet dan zelf ook hard kunnen zijn. We zijn dat echter niet gewend omdat in onze competitie geen enkele ploeg zo speelt. Daar zullen we ons beter tegen moeten wapenen.”

De oefenmeester ziet de return over vier dagen op eigen veld desondanks vol vertrouwen tegemoet. ,,Ik denk echt dat we het recht kunnen trekken.”

POPULAIRE BERICHTEN