Het contrast met vorig jaar bij SJC kon niet groter zijn dan afgelopen weekend. In de laatste competitiewedstrijd van het afgelopen seizoen stonden de spelers van de Noordwijkers gezamenlijk naar een telefoon te luisteren om te horen of SDO, de directe tegenstander voor ‘een periode’ punten zou laten liggen. Dat gebeurde, waarna er een feestje op het veld los barste.

Hoewel de Noordwijkers zondagmiddag hetzelfde kunstje flikte tegen Leonidas, was de vreugde een stuk minder groot. De 0-0 tegen de Rotterdamse ploeg was voldoende voor de eerste prijs van het seizoen.

Een groepje supporters gooiden in de hoek van het veld de volumeknop van de muziek wagenwijd open, een rookpotje werd afgestoken en een fakkel kleurde felrood, maar de mineur van het gelijke spel bleef overeind.

Het zegt misschien iets over de dadendrang van de Noordwijkers die misschien wel hopen op meer dan een periodekampioenschap, maar het matige gevoel van de middag werd mede bepaald door een scheidsrechterlijke dwaling.

,,Dan voelt dit gewoon als en behoorlijke klap in mijn gezicht.”

Een diepe bal richting Jeroen Dedel werd door de Rotterdamse verdediging verkeerd ingeschat. Hoewel op dat moment Tom Duindam buitenspel liep, onttrok die zich nadrukkelijk aan de aanval. Terwijl Dedel duidelijk achter de verdediging startte en hij via een lob doelman Michel Franken verschalkte werd hij alsnog teruggefloten.

Het leidde tot ontzetting bij alles en iedereen dat een Noordwijks hart heeft. Na afloop weigerde de dienstdoende scheidsrechter terug te komen op het voorval. ,,Je hebt alles zelf gezien toch?”, was zijn verweer, om daarna verder te lopen.

Geen buitenspel
Trainer Sjaak Polak was iets pittiger zijn bewoording. ,,Ik ben niet gefrustreerd, maar wel teleurgesteld over de spelsituatie”, blikt de Hagenees terug.

,,Tom (Duindam red.) kijkt bewust nog naar beneden en blijft staan op het moment dat de bal naar voren gaat. Jeroen (Dedel red.) gaat daarna pas lopen en scoort ‘m. Dat is in mijn beleving honderd procent geen buitenspel. Dan voelt dit gewoon als en behoorlijke klap in mijn gezicht.”

Tom Broekhuizen was met een schot op de paal nog dicht bij een goal

,,We pakken een punt tegen een behoorlijk goede ploeg, laat dat duidelijk zijn. Maar Leonidas was rijp voor de slacht. We hadden aan het begin van het duel misschien iets te veel respect voor de ploeg. We zaten niet dicht genoeg op hun korte spel. En op die manier wilden ze ons kapot spelen. Dan ga ik ze een verrassing vertellen. Ik denk dat wij de fitste ploeg van de competitie hebben.”

Fit
Polak traint pittig en lang met de jongens en dat lijkt z’n vruchten af te werpen. ,,Als wij nu nog een kwartier verder hadden gespeeld tegen Leonidas, dan hadden we gewonnen. Alleen zijn we er nog niet. We willen ons doorontwikkelingen.”

In de tweede helft bleek SJC uiteindelijk wel een maatje te groot voor de bezoekers, maar werd het overwicht niet uitgedrukt in doelpunten. Naast de afgekeurde goal van Dedel kreeg dezelfde aanvaller ook op randje zestien nog een keer de kans om uit te halen.

,,Wij hoeven alleen geen kampioen te worden hier, wij mogen dat.”

Z’n andere kompaan aan de buitenkant van het Noordwijkse elftal, Stef van der Zalm, schoot een honderdprocent kans  in de eerste helft naast. Vlak daarvoor werd Dedel volgens Polak getorpedeerd door de Rotterdamse keeper en had SJC daar al een strafschop verdiend. Middenvelder Tom Broekhuizen raakte met een schuiver vanaf randje zestien nog een keer de paal.

Glimlach
Al met al zat het de Noordwijkers misschien niet mee, maar weigerden ze ook zelf de trekker over te halen.En waar de teleurstelling en onrecht van de afgekeurde goal overheerste, kon er vlak na het duel toch nog een klein glimlachje af van het gezicht van Polak.

,,Wij hoeven alleen geen kampioen te worden hier, wij mogen dat. Dat we bovenaan staan is ongelooflijk knap. Ik zit nog even niet op de bank met m’n vrouw hoor, eerst een sapje drinken hier en een klein feestje bouwen.”

SJC – Leonidas 0-0 (0-0)

SJC: Schelvis, Sloos (63. Al Tamimy), Van Duyn, Verhoek, Groot, Verweij, Broekhuizen, Van Dijk (70. Steenvoorden) , Dedel, Duindam, Van der Zalm (83. Van Heijningen)

Foto’s: Johanna Wever

Jeroen Dedel na SJC – Leonidas

Samenvatting SJC – Leonidas (Beelden: Bollenstreek Omroep)POPULAIRE BERICHTEN