ontknoping in de vierde divisie SJC

SJC deed zondagmiddag uitstekende zaken op de ranglijst, maar moe(s)t ook een tegenvaller slikken. Timo Verweij maakte na afloop van de 3-1-zege op VWK bekend de Lageweg te gaan verlaten. 

De Noordwijkers kwamen tegen VKW, na een snelle 0-1 achterstand, nadrukkelijk terug in de wedstrijd. Nadat de bezoekers al in de vierde minuut de derde corner mochten nemen waaruit direct werd gescoord, leek de ploeg van Marcel IJzendoorn wakker geschud. Want vijf minuten later al was het ‘man of the match’ Martijn van Trigt die de 1-1 liet aanteken. Hij zette doeltreffend het hoofd tegen een door vleugelverdediger Emin Vlasaku perfect gegeven voorzet.

In het vervolg van de eerste helft bleken beide ploegen niet van zins om verdedigend veel weg te geven. SJC zocht naar mogelijkheden en probeerde dit vooral om de druk op de VKW-verdediging op te voeren. Wat slechts resulteerde in een viertal corners.

Afstand genomen via fraaie goals
De 1-1-ruststand vormde voor beide teams een basis om de tweede helft te benutten om tot de volle winst te komen. SJC bleek daarin uiteindelijk te slagen. Een prachtig doelpunt van aanvoerder Timo Ruigrok, op aangeven van Van Trigt, leidde na een uur spelen tot de verlossende 2-1. En Van Trigt zelf tekende in de 84e minuut voor de 3-1, nadat hij een perfect over vier schijven lopende aanval doeltreffend had afgerond.

SJC speelde vervolgens een gewonnen wedstrijd. Na afloop toonden de SJC’ers zich zichtbaar opgelucht vooral ook na het vernemen van de overige uitslagen. Concurrent en hoger genoteerde clubs als Hoogeveen, HBS, Purmersteijn en RKAVV verspeelden allemaal punten, waardoor SJC op slechts vier punten achterstand de gedeelde vierde plaats inneemt.

Direct na de wedstrijd  spraken we in het clubhuis met Timo Verweij. De centrale verdediger toonde zich tegen VKW echt van zijn beste kant. Met acties die hij al een poosje niet meer heeft laten zien. Namelijk vanuit het centrum van de verdediging duidelijke aanvallende acties opzetten en daarbij zelf soms nadrukkelijk penetrerend tot in het hart van de vijandelijke verdediging.

Vertrek Verweij
De flegmatieke verdediger, die al een periode niet in gewone doen leek, was met SJC nog niet akkoord over een nieuw contract. Daarbij werden geruchten over een mogelijk vertrek steeds nadrukkelijker. Na de wedstrijd tegen VKW gaf Verweij hierover duidelijkheid: “Volgend seizoen speel ik niet meer voor SJC.” Hij benadrukte nog niet met andere clubs in gesprek te zijn geweest of te zijn. Maar recentelijk heeft hij zich samen met zijn zaakwaarnemer beraden over zijn voetbaltoekomst. En concludeerde dat zijn ambities verder gaan dan acteren in de huidige Vierde Divisie Zondag

Hij denkt zelfs aan een mogelijk vertrek naar het buitenland, maar houdt alle andere opties nadrukkelijk open. Toch wil Verweij eerst deze competitie succesvol afronden. Hij zei met nadruk dat hij er in de laatste wedstrijden zeker vol voor wil gaan, om met SJC te strijden om het kampioenschap of anders promotie naar de Derde Divisie af te dwingen.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: SJC wint na achterstand en ziet alle concurrenten punten verspelen

POPULAIRE BERICHTEN