SV Hillegom deed zondag hele goede zaken in de strijd tegen degradatie. De formatie van Bas Naber versloeg degradant VVZA in Amersfoort met 5-1 en steeg zodoende naar een veilige plek, weliswaar op doelsaldo. Het betekende de zevende overwinning van het seizoen. Joey Sobhi maakte twee van de vijf treffers.

Ondanks de klinkende zege startten de bezoekers slecht. ,,We begonnen heel slap en kwamen 1-0 achter”, zegt Sobhi. Eenmaal wakker geschud was het een gelopen koers. Nog voor rust bogen Sobhi, na een knappe solo, en Aiden Ryan de achterstand om in een voorsprong. Na al een aantal goede mogelijkheden na rust te hebben gehad, waren de Amersfoorters na de 3-1 van Bas Staats echt geknakt. Via opnieuw Sobhi en Tim van Lierop liep de ploeg van Naber uit naar een ruime overwinning.

Met nog vier potjes te gaan, is de aansluiting bij de concurrentie echt gevonden. Het verschil met nummers 9 en 10, Roda ’23 en Quick 1890, is slechts een punt. Abcoude staat met SV Hillegom gelijk op 25 punten. De komende twee duels treft Hillegom met United/Davo en Abcoude twee directe concurrenten. ,,Het zijn allemaal nog finales, maar uit de komende twee wedstrijden moeten we zeker punten kunnen halen”, zegt Sobhi

De linksbuiten, die voor de winterstop een tijd toe moest kijken vanwege een hamstringkwestuur, ziet het na de overwinning weer zonnig in voor zijn ploeg. ,,Waar we voor de winterstop niet heel gelukkig waren, zijn we dat nu soms wel. Tegen VVZA waren we gewoon de bovenliggende partij. Zij zullen rechtstreeks degraderen. We waren verplicht dit duel te winnen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Huub Slingerland