FC Boshuizen is een team geworden. Een winnende machine. Een belangrijk radartje in de mechaniek is Sassenheimer Sohrab Safi. Controleur op het middenveld. Maar bovenal vriend in een groep vol goede voetballers. ,,Ik speel in het dienst van het team. En daar voel ik mij goed bij.”

De bovenstaande foto pakt de gemoedstoestand samen in Leiden. Het spelplezier is terug aan de Boshuizerkade, na een matig jaar. Safi ziet het van dichtbij. In de zomer van 2017 komt hij over van RKAVV uit Leidschendam. Seizoen één is kwakkelen, seizoen twee start voortvarend. Tien duels ver, inclusief de Districtsbeker, is de Leidse ploeg tien overwinningen verder.

,,Vorig jaar hadden we ook al een groep vol hele goede spelers. Door de technische staf van dat moment (onder leiding van Jasper de Muijnck, red.) werden de beste voetballers opgesteld. Niet het beste team. Dat doet Marcel IJzendoorn nu wel. Hij heeft voor een team gekozen in de beker en dat team staat er nog steeds.”

Controleur
Safi is daarin de nummer zes van het team. De controleur en balafpakker. Een plek die ouderwets aanvoelt voor de Sassenheimer. ,,In het tweede van Ter Leede werd ik onder trainer Alan Campfens op de zes positie gezet. Tijdens één van die wedstrijden kwamen er een paar scouts RKAVV naar Sassenheim. Tijdens die wedstrijd stond ik in de spits. Ze zagen mij voetballen en wilden me hebben. Ik heb toen ook als aanvaller in Leidschendam gespeeld.”

,,We wilden een gebaar naar hem maken door naar de kant te lopen. Z’n familie stond daar ook, achter hem.”

Op die positie komt hij ook aan de Boshuizerkade terecht. Totdat IJzendoorn ervoor zorgt dat hij weer een linie naar achteren wordt geschoven. Daar moet hij samen met Younes Seghrouchni (ex-VVSB, red.) gaan uitmaken wie er op de ‘zes’ en ‘acht’ positie terecht zouden komen.

Safi werd de nieuwe nummer zes van het team. ,,En dat vind ik prettig. Ik speel in dienst van het team. Ik ben niet iemand die er zomaar even vijf of zes voorbij loopt. Dat ik in een dienende rol speel, voel ik me goed bij. Het geeft voldoening.”

Voorlopig lijken alle puzzelstukjes op z’n plek te liggen in Leiden, al vindt Safi dat de ploeg nog niet echt getest is. Ook niet tegen Hillegom afgelopen zondag (0-2 winst, red.). De echte tests volgen de komende weken. ,,Dan spelen we tegen AGB en SV NSV. Dat zie ik wel als concurrenten. Ook JOS/Watergraafsmeer. Ook al zitten we pas in oktober en is dit pas het begin, denk ik toch dat we voor een periodetitel moeten gaan strijden.”

Trainingsgoal
Tegen Hillegom kent Safi zondag overigens ook een mooi persoonlijk momentje. Hij maakte op De Zanderij z’n eerste goal in dienst van de Leidenaars. Uit een standaardsituatie kopt hij binnen. Een ‘trainingsgoal’ volgens de Sassenheimer. ,,Wij hebben met Jesper Neuteboom een kopsterke verdediger. In de training hadden we het er al over dat hij gekoppeld zou worden aan Frank de Groot, hun sterkste kopper. Jesper zei tegen mij dat ik dan naar de tweede paal moest gaan om de bal binnen te werken. Zo gebeurde het ook.”

Het tekent het ‘team’ FC Boshuizen. Spelen voor elkaar, onderlinge coaching en vooral de dienstbaarheid naar elkaar. Ook naar trainer IJzendoorn die twee weken geleden z’n vader verloor. Nog in dezelfde week staat hij wel weer voor de groep. De selectie beloont zijn tomeloze inzet dan met 5-1 overwinning op LSVV.

,,Een ‘Leids gezicht’ is aantrekkelijk voor de club en supports. Tot nu toe werkt het.”

,,We hadden als team afgesproken dat wanneer we de openingsgoal zouden maken, we het met z’n allen met Marcel zouden vieren. We wilden een gebaar naar hem maken door naar de kant te lopen. Z’n familie stond daar ook, achter hem. Een heel mooi moment.”

Leidse jongens
Het ‘vriendenteam’ straalt. ,,We zijn ook echt goede vrienden van elkaar geworden. We hebben een Leids gezicht gekregen. Ik mocht daar een zegje in hebben. We hebben er met elkaar op gehamerd dat er veel jongens uit de eigen regio bij moesten komen. FC Boshuizen heeft geen tot amper jeugd. Er moeten dus vaak jongens worden gehaald.”

,,Dat is nu gelukt met Tommy Sinteur (RCL), Michael Owel (Voorschoten ’97 en ex-Katwijk) en Seghrouchni, die van Meerburg kwam. Een ‘Leids gezicht’ is aantrekkelijk voor de club en supports. Tot nu toe werkt het.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Stevens: ,,Je bent ook als individu zoekende”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA