Een fors gedeelte van de spelers van Spakenburg heeft in het kampioensjaar 2011/2012 doping gebruikt. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van eigen onderzoek. De krant baseert zich op getuigenissen van twee anonieme spelers. Het zou gaan om een middel met de naam CrackV3, waarin de verboden stof methylhexanamine is verwerkt. Dat product staat op de dopinglijst. Voorzitter Marc Schoonebeek gaf in het televisieprogramma Knevel & Van den Brink toe ‘dat er bepaalde zaken hebben gespeeld’.

Volgens NRC Handelsblad gebruikte een meerderheid van de selectiespelers het verboden middel gedurende een groot deel van het seizoen. Iedereen binnen het team zou op de hoogte zijn geweest. Het bestuur van Spakenburg erkent dat de medische staf eind 2011 op het middel stuitte en verbood de spelers toen nog langer te gebruiken. Het gebruik ging echter gewoon verder, zo gaf Schoonebeek toe. Na de komst van de nieuwe trainer Peter Wesselink en het vertrek van een aantal spelers werd het middel nog sporadisch gebruikt.

De KNVB laat in een reactie weten het onderzoek van de Dopingautoriteit af te wachten. Mochten spelers van Spakenburg schuldig bevonden worden, dan hangt hen een schorsing van twee jaar boven het hoofd. De bond wijst op het dopingreglement, waarin staat dat het vervallen van wedstrijd/competitieresultaten  tot de mogelijkheden behoort als blijkt dat meer dan twee teamleden de dopingregels hebben overtreden. 

Spakenburg pakte de titel op de laatste speeldag door een 3-0 zege bij vv Katwijk. Rijnsburgse Boys kwam een punt tekort voor de titel. De Uien hebben met Jeroen Hessing en Raily Ignacio twee spelers van het toenmalige Spakenburg in dienst.

Klik hier voor het volledige artikel van NRC Handelsblad

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN