Van Nispen is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. De Zilkers wonnen de uitwedstrijd bij SEP met 2-1 en boekten hun eerste zege sinds 20 oktober. ,,Dit was een goede overwinning”, zegt coach Stephan Spruijt. ,,Ik ben erg blij hoe we het opgepakt hebben.”

Van Nispen kwam na vijf minuten op achterstand. Spruijt: ,,Dennis Meiland taxeerde een bal verkeerd en moest dat herstellen met een overtreding. Ik was al lang blij dat de scheidsrechter geen rood gaf. Toch ging die vrije trap erin.” Binnen tien minuten stelde Van Nispen orde op zaken door tweemaal toe te slaan uit een corner. De gelijkmaker kwam op naam van Rick Witteman. Max Oostenrijk (zie foto) tekende even later voor de winnende.

,,We hadden in de eerste helft de wedstrijd definitief moeten beslissen. Daar kregen we kansen genoeg voor”, vervolgt Spruijt. ,,Je weet dat dat het de tweede helft moeilijker wordt, maar gelukkig trokken we de zege over de streep.”

De naar Warmunda vertrekkende coach was erg content met het optreden van zijn ploeg. ,,Er stond vandaag echt een team. Dat miste ik voor de winterstop. Iedereen was bij de les, deed zijn stinkende best en we hebben weinig weggegeven.”

Spruijt heeft goede hoop dat Van Nispen zich met een sterke tweede seizoenshelft snel veilig zal spelen. ,,We moeten zorgen dat we in april veilig zijn en niet in mei nog drie of vier punten moeten pakken. Belangrijk is om van de concurrentie te winnen. Volgende week spelen we tegen nummer laatst DHL. Winnen we die, dan hebben we alvast één club de nek omgedraaid.”

Archieffoto: website Van Nispen