De wegen van Van Nispen en hoofdtrainer Stephan Spruijt scheiden na dit seizoen. Beide partijen hebben in goed overleg besloten dat het tijd is voor een ander gezicht voor de groep.

Spruijt heeft er behoorlijk wat dienstjaren in De Zilk opzitten. Hij trainde tussen 2009 en 2013 de Zondag 1, toen nog het vlaggenschip van de club. Vervolgens streek hij in 2017 weer op de Sportlaan neer. Een groep vrienden met overwegend een Noordwijk-achtergrond ging de Zaterdag 1 vormen en zocht een trainer met papieren. Dat werd Spruijt, voornamelijk in een rol als stroman.

Lijfsbehoud
Anderhalf jaar geleden werd Spruijt weer echt hoofdtrainer: de Noordwijkse vriendengroep nam in zijn geheel afscheid en Van Nispen ging weer met Zilkers verder. Met een jonge, onervaren groep was ingecalculeerd dat de prestaties wat tegen konden vallen. Van Nispen degradeerde vorig seizoen uit de Derde Klasse en ging een niveau lager als elfde de winterstop in. De roodgelen pakten in 4B zes punten uit negen duels.

“Ik ben nu in totaal zo’n elf jaar coach van Van Nispen en het wordt tijd dat een ander gezicht voor de groep komt”, vertelt Spruijt. “Daar denken Van Nispen en ik hetzelfde over. Ik heb een super goede tijd gehad bij een hele warme en mooie vereniging. Ons doel is nu om ons te handhaven in de Vierde Klasse en dat zonder nacompetitie.”

Succesvol speler van FC Lisse
Spruijt is een bekende naam in onze regio. In 1994 won hij als speler van de zaterdagtak van FC Lisse de landelijke amateurbeker. Ook werd hij in 1997 kampioen van de Hoofdklasse met FC Lisse in een wedstrijd bij Rijnsburgse Boys tegen Scheveningen. Het was een beroemde beslissingswedstrijd op neutraal terrein, waarin Spruijt zelf ook nog scoorde.

Als trainer werkte Spruijt verder ook bij onder meer Zevenhoven, Foreholte, DSOV, RCH, Warmunda en FC Lisse Zondag.

Bekijk ook: Spruijt: ‘Rond de winterstop op een punt of veertien staan, dan doen we het goed’

POPULAIRE BERICHTEN