Katwijk heeft met het halen van Stefan Stam de gewenste versterking voor de achterhoede gehaald. De 34-jarige linker centrale verdediger komt over van FC Den Bosch, waar zijn eenjarig contract verrassend genoeg niet werd verlengd. Stam speelde daarvoor maar liefst negen jaar in Engeland bij Oldham Athletic, Yeovil Town en Hereford United. In Nederland kwam hij uit voor AZ, PSV, FC Eindhoven, Huizen en AFC. VIDB sprak met de verdediger over zijn overgang naar vv Katwijk.

,,Ik ben erg benieuwd naar het komende seizoen. Ik ben natuurlijk negen jaar weggeweest en in de tussentijd is er veel veranderd. Zowel in mijn spel als in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. Zo heb ik in Engeland echt leren verdedigen. Je mag er ook wat meer en het tempo is moordend doordat er veel vaker de lange bal wordt gespeeld. Daardoor speel je veel meer duels. Maar ik ben natuurlijk wel in Nederland opgeleid, dus was ik vaak voetballend wat beter dan mijn collega’s in Engeland.”

Dan ben je bij Katwijk aan het goede adres. De ploeg kreeg vorig jaar 69 goals tegen. ,,Dat hoorde ik, ja. Het was vooral een seizoen dat alles tegenzat. Maar daar moeten we vooral niet teveel naar kijken. Over een paar maanden begint iedereen weer op nul punten. De club wil zo snel mogelijk terug en er komt een nieuwe accommodatie. Ik kijk ernaar uit om daar een steentje aan bij te dragen.”

Stam kende ondanks zijn vertrek een uitstekende tweede seizoenshelft bij de Bosschenaren. Na een blessure kwam de ervaren verdediger terug toen het elftal op de veertiende plek stond. Er werd geen wedstrijd meer verloren en de Brabantse club eindigde uiteindelijk op een knappe vierde plek. In de nacompetitie werd de club in de halve finale uitgeschakeld door Excelsior.

POPULAIRE BERICHTEN