,,We hadden nog wel een uur kunnen voetballen, maar dan hadden we echt niet gescoord”, zei Stephan Spruijt, coach van Van Nispen. ,,We hebben gewoon moeite met scoren.” Tegenstander MMO vond wel eenmaal het net. Omdat SJZ in de slotfase won van Verburch, staat volgende week een schitterend affiche op het programma. In De Zilk gaan Van Nispen en SJZ uitmaken wie zich rechtstreeks handhaaft en wie de nacompetitie in moet.

,,SJZ stond lange tijd op 2-2. Als je dan hoort dat zij in de 88e minuut alsnog scoorden, dan draait je maag wel even drie keer om”, baalde Spruijt. Zijn ploeg was bij puntenverlies van SJZ veilig geweest. Nu liep het verschil terug tot één punt.

,,We missen ook een beetje geluk”, vervolgt Spruijt. ,,Dit is al de negende wedstrijd die we met een doelpunt verschil verliezen.” De coach had niettemin al een beetje voor deze ontknoping gevreesd. ,,Na onze overwinning op Den Hoorn las ik overal dat we al veilig waren. Maar SJZ had een veel makkelijker programma. Wij troffen nog allemaal ploegen die nog in de race zijn voor de derde periode. Dan krijg je niets cadeau.”

De matige prestaties zijn Spruijt niet in zijn koude kleren gaan zitten. ,,Ik heb vier hele leuke seizoenen gehad, maar dit is echt een tropenjaar. Ik heb het gevoel dat ik er meer mee bezig ben dan sommige jongens. Na afloop aten we met z’n allen een saté-tje en toen vloeide het bier alweer rijkelijk. Dat mag allemaal wel, maar na zo’n nederlaag zou ik helemaal ziek zijn geweest.”

Inzet

Spruijt vervolgt: ,,De laatste weken is de inzet prima en jongens als Nick van Westerop, Dennis Meiland en Max Oostenrijk hebben echt hun stinkende best gedaan. Bij de instelling van een aantal andere jongens heb ik mijn twijfels.”

Ondanks de kritische noot is Spruijt nog wel hoopvol. ,,We hebben heus nog wel kwaliteit genoeg om het volgende week te halen. SJZ is geen topploeg. Die hebben niets voor niets al zeventig tegendoelpunten. Maar scoren is voor ons echt een probleem. Alle creatieve jongens zijn geblesseerd. Het is afwachten wie ik tot mijn beschikking heb. Ik hoop dat ik volgende week om vier uur opgelucht adem kan halen. Als we verliezen zijn we nog niet dood, want dan is er nog een kans via de nacompetitie, maar liever niet natuurlijk.”

POPULAIRE BERICHTEN