Quick Boys spoelde op Nieuw Zuid de domper bij AFC, waar het een week eerder op een 5-1 nederlaag werd getrakteerd, weg met een dikverdiende 1-0 zege op Koninklijke HFC. De uitslag vermomde daarbij wel het vertoonde machtsvertoon van de ploeg van Edwin Grünholz die de bezoekers uit Haarlem bijna een uur lang met de rug tegen de muur wist te zetten. Een Katwijkse rode kaart van Fernando Lewis dreigde vervolgens roet in het eten te gooien. Zover kwam het echter niet.

Matchwinner Tommy Bekooij keek dan ook met veel plezier terug op de ontmoeting tegen het nog zonder puntverlies aantredende HFC. ,,Het moest vandaag wel even anders dan een week eerder bij AFC. Daar leverden we een echte kermispartij af. Van onze kant leek het toen meer op een veredeld trainingspartijtje. We hebben afgelopen week dan ook met elkaar gezeten om daar verandering in aan te brengen. En met succes. We leverden nu wel strijd, er stond weer een team. Dat is het minste dat onze supporters willen en ook verdienen.”

Speelwijze
Quick Boys koos vanaf de aftrap voor de aanval en kwam daarbij vliegend uit de startblokken. De Koninklijke leek verrast door die strijdwijze en werd ver terug gedrukt op eigen helft. ,,Ik denk dat ze verrast waren door onze speelwijze. Dat leverden mogelijkheden voor ons op, maar helaas konden we dat niet direct in een voorsprong vertalen. Dat was eigenlijk het enige minpunt aan onze kant,” blikte Bekooij terug op het eerste bedrijf.

De beste mogelijkheid was daarbij voor de blauw-witte aanvaller zelf. Op aangeven van Sabir Achefay kwam Bekooij een teentje tekort. Op de valreep verscheen de dikverdiende 1-0 halverwege toch nog op het scorebord toen Bekooij diep in de blessuretijd hoogstpersoonlijk een voorzet van Lewis met het hoofd achter goalie Tom Boks werkte.

,,Door keihard te blijven werken en niet veel weg te geven is het een overwinning van het hele team geworden”

,,Die goal viel natuurlijk op een fantastisch moment, waardoor we vol zelfvertrouwen aan de tweede helft begonnen met de bedoeling om de lijn door te trekken. Dat liep echter even anders.”

Rode kaart
Een tweede gele kaart voor ‘aangever’ Lewis gooide voor de thuisploeg al snel roet in het Katwijkse eten. Wat eerst volgde was een serie Haarlemse gele kaarten, waarna de ploeg van Gertjan Tamerus langzaam maar zeker de duimschroeven begon aan te draaien tegen de tot tien man gereduceerde thuisploeg.

Quick Boys doorstond de druk van de bezoekers echter met verve. Behalve een serie hoekschoppen kwam de krappe 1-0 ook in de slotfase niet in gevaar. Dat gebeurde zonder de matchwinnaar die in de slotfase ten faveure van Tim Bloemendaal naar de kant werd gehaald. Een wissel die mede werd ingegeven door vermoeidheid bij de aanvaller.

,,Het is nog vroeg in het seizoen. Ik had enorm veel gelopen en dan is het op een gegeven moment wel over. Daarnaast had de wissel ook te maken met een meer verdedigende speelwijze doordat HFC sterk aandrong.”

Het leidde bij Bekooij na afloop desondanks tot grote tevredenheid. ,,We hadden het ons gemakkelijker kunnen maken door al voor rust het verschil te maken. Door keihard te blijven werken en niet veel weg te geven is het een overwinning van het hele team geworden. We staan er met zes uit drie goed voor en dat zorgt ervoor dat we volgende week in ieder geval vol vertrouwen afreizen naar Jong Sparta. Dat is de tweede winst van vandaag.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Noordwijk – Katwijk: Een remise na een boeiend duel


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN