Kevin Sterling weet hoe het is om een kampioenschap te vieren en te verliezen. De 26-jarige linksbuiten van de Koninklijke HFC speelt aanstaande zaterdag tegen zijn oude club vv Katwijk, dat bij puntenverlies van concurrent Kozakken Boys de titel in de Tweede Divisie op kan eisen. Een cadeautje in de vorm van drie punten krijgen de voormalig ploeggenoten van Sterling niet. ,,Natuurlijk wil ik ze hun feestje ontnemen. Ik ga ze niet kampioen maken door niet goed te spelen”, zegt de buitenspeler vastberaden. 

Desondanks houdt hij nog warme herinneringen over aan zijn tijd bij de huidige koploper, waar hij tussen 2014 en 2016 speelde. In zijn eerste jaar werd de aanvaller direct kampioen van de Hoofdklasse, waarna een enorm feest volgde. Het jaar erop maakte Sterling een enorme teleurstelling mee op De Krom, in het laatste seizoen van de Topklasse. Op de slotdag moest Katwijk de titel laten aan Excelsior Maassluis, nadat de ploeg zelf op eigen veld met 0-1 verloor van HHC Hardenberg.

Vriendschappen
,,Maar die periode had ik niet willen missen. Daarvoor ben ik dankbaar, de club draag ik een warm hart toe. Ik heb me als speler kunnen ontwikkelen en vriendschappen zijn gevormd in die tijd. Met Omar Hamdi, Steven Sanchez Angulo en Marciano Mengerink heb ik nog regelmatig contact.”

,,Buiten het veld gaan we goed met elkaar om, maar binnen wordt er gestreden op het scherpst van de snede.”

Met Koninklijke HFC staat Sterling momenteel tiende in de Tweede Divisie. ,,We hebben een enorm sterke eerste seizoenshelft gedraaid, waarin we tegenstanders onze wil oplegden. Na de winterstop hebben we een terugval gehad en nu gaat het seizoen eigenlijk als een nachtkaars uit. Maar we kunnen het ploegen uit de top zes moeilijk maken.”

Kapitaalkrachtiger
De krappe 0-1 zege van Katwijk eerder dit seizoen in Haarlem bewijst zeker dat de ploeg van trainer Jack van den Berg een lastig karwei te wachten staat in eigen huis. Sterling kijkt er in ieder geval naar uit. ,,Ik kom er graag terug, zeker met de vele supporters. Ik zal weer veel oude bekenden tegenkomen.”

,,Natuurlijk hebben zij een sterker team. Vooraf werden zij bestempeld als kampioenskandidaat en dat hebben ze helemaal waargemaakt. Los van de kwaliteit hebben ze een uitgebalanceerd elftal, dat in de breedte ook nog erg sterk is. Zij zijn natuurlijk veel kapitaalkrachtiger dan ‘de Koninklijke’. Maar wij doen het gewoon met veel eigen jeugd en dat is toch ontzettend knap. We zijn zeker niet kansloos zaterdag.”

Clubsandwich
Na dit seizoen verlaat de vleugelaanvaller de formatie van coach Ted Verdonkschot (ex-Quick Boys) voor een avontuur bij derdedivisionist Spakenburg, dat net als Katwijk komend weekend kampioen kan worden. Met de huidige selectie kunnen de ‘blauwen’ volgend seizoen zomaar eens bovenin gaan meedraaien.

,,Zover is het natuurlijk nog niet. De Tweede Divisie is wel even wat anders. Het tempo ligt hoger en het voetbal is krachtiger. Wedstrijden worden meer op details beslist, maar feit is wel dat de basis van het team staat. De groep moet gewoon groeien in het niveau.”

Met Mengerink, de topscorer van Katwijk, gaat Sterling vrijdag lunchen in Amsterdam en dan zal de confrontatie ongetwijfeld ter sprake komen. ,,Ik weet nog niet precies naar welk tentje we gaan. Maar ik ga waarschijnlijk wel voor een clubsandwich. Ik ga Marciano natuurlijk een beetje treiteren. Dat hoort er natuurlijk een beetje bij. Buiten het veld gaan we goed met elkaar om, maar binnen wordt er gestreden op het scherpst van de snede. Dat is het mooiste.”

Archieffoto: Ron Hoenson

Lees ook: ‘‘Aan de thee’: té uitzonderlijk om te laten verdwijnen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)