De transferperiode voor het nieuwe seizoen is weer in volle gang gezet. Bij de ene club wordt een contract afgesloten, bij andere clubs volstaat een mondelinge afspraak. Dat laatste is bij SV Hillegom van toepassing, want betalen van spelers is niet aan de orde op sportpark de Zanderij.

Zoals het er nu voorstaat blijven vrijwel alle spelers de club trouw. Aanvaller Jeroen Dedel gaat in principe ook door. ,,In het voetbal weet je het nooit. Maar ik kan je zeggen dat ik voor negentig procent zeker bij Hillegom blijf. Ik heb al met de nieuwe trainer een gesprek gehad. Mijn doel is om hier te blijven spelen. Kijk als er echt iets op je pad komt, kan je altijd een overweging maken. Is het de moeite waard en iets waarvan je zegt: daar kan ik geen nee tegen zeggen? Dat heb ik ook aangegeven bij Kranenburg.”

,,Ik ben tussendoor een tijdje geblesseerd geweest”, vervolgt Dedel. ,,Ik vind dat je gewoon een seizoen lang volle bak moet spelen. Dan kan je pas zeggen: ik ga weg. Hillegom is een prachtige club. We hebben hier uitstekende faciliteiten en een schitterend complex met uitstraling. Daarnaast spelen we goed voetbal en hebben we een grote supportersschare die ons altijd volledig steunt. Dat is ook veel waard. Ik wil graag doorpakken met deze ploeg. Het mooiste zou zijn als iedereen gewoon blijft.”

Sportleraar
Aiden Ryan hoefde niet lang na te denken. Hij blijft gewoon bij zijn club Hillegom. ,,Ik ga volgend jaar studeren op de Haagse sportacademie, want ik wil graag sportleraar worden. Bij Hillegom zijn de trainingstijden gunstig en weet ik waar ik aan toe ben. Ik heb voetbal heel hoog staan, maar mijn studie is het belangrijkste, ook voor de toekomst. Op maandag en woensdag train ik de E3. Heel leuk om te doen. Volgend jaar moet ik ook stage gaan lopen, dus dat neem ik mooi mee in mijn pakket.”

Voor Ruben Beentjes zijn de kaarten nog niet geschud. De middenvelder heeft net als Ryan en Dedel een gesprek met Kranenburg gehad. ,,Hillegom is een prachtige club, dat vooropgesteld, maar vorig seizoen heb ik mijn HBO-diploma gehaald. Ik werk inmiddels in de jeugdzorg. Vorige week heb ik een contract getekend bij de gemeente Alkmaar voor 32 uur.  Het punt is de reistijd die om de hoek komt kijken. Dat wordt nu wel erg krap met een baan van 9 tot 6. Als het werk uitloopt, kom ik in tijdnood. Ik ben er nog niet uit. Voetbal heeft altijd op 1 gestaan, maar mijn baan is nu belangrijk geworden. Gelukkig hoef ik op dit moment nog geen beslissing te nemen.”

Foto: Stefan Rijnders

POPULAIRE BERICHTEN