De trein met SV Hillegom als machinist dendert onverdroten voort.  Ook in een weekend zonder competitieverplichtingen deed de ploeg gewoon zijn werk. In de achtste finale van de Haarlems Dagblad Cup moest de titelverdediger aantreden tegen derdeklasser Olympia Haarlem. Plaatsing voor de laatste acht kwam nimmer in gevaar. De ploeg van Bas Naber won met 3-1.

,,Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen”, stelt spits Nick van Staveren, die zelf op de bank begon. Naber greep de wedstrijd aan om spelers die niet vaak spelen of net van een blessure terugkomen aan het werk te zien. Zo mocht Ruben Beentjes voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis starten en kreeg vaste waarde Jim Pijpers een dagje rust.

In de eerste helft acteerde de ploeg daarom misschien een beetje onwennig. Volgens Van Staveren was het niet best wat zijn teamgenoten lieten zien. ,,We leden veel te veel balverlies. Maakten kleine foutjes, die we normaal niet maken.” Het betekende tevens dat Olympia Haarlem aardig mee kon voetballen. ,,Ik vond ze echt geen slechte ploeg hebben. Daar verbaasde ik mij over. We zeiden nog tegen elkaar dat deze ploeg beter voetbalt dan sommige teams in onze eigen competitie. Ze wilden echt voetballen tegen ons. Ze hadden vooral veel behendige spelers met een goede individuele actie.”

Dat resulteerde voor rust in een paar aardige kansen, terwijl Hillegom daar alleen een kans van Jeroen Dedel tegenover stelde. Na de rust zette de nummer twee uit de tweede klasse een tandje bij en binnen tien minuten was het duel gespeeld. Beentjes opende het bal met een stiftje over de Olympia-doelman heen. ,,Een hele mooie treffer. Zo zie je ze niet vaak op dit niveau. Tien minuten later was het Tim Maitan die via de binnenkant van de paal de score verdubbelde. Topscorer Jeroen Dedel deed aan het eind ook nog een duit in het zakje. Olympia Haarlem redde daarna nog de eer. Een beloning voor het gedurfde spel eerder in het duel.

Tekst: Tom van der Wilt