Bekerwedstrijden die dienen als veredelde oefenwedstrijden zijn meestal het aanzien niet waard. Het onderonsje tussen SV Hillegom en Olympia Haarlem was hierop geen uitzondering. Olympia was voetballend onmachtig en Hillegom leek er weinig zin in te hebben. De wedstrijd was zo grauw als het weer. Eindstand 4-0 voor Hillegom.

Het Haarlems Dagblad heeft een eigen bekertoernooi voor clubs uit de regio Haarlem. Vandaag stond een duel uit de achtste finale op het programma. De koploper van de 3A op zondag, Hillegom, nam het op tegen een middenmoter uit de Vierde Klasse op zaterdag.

De eerste 45 minuten waren volledig voor het vlaggenschip van Hillegom. Nadat Bas Staats een paar speldenprikjes had uitgedeeld door een aantal keer vanaf randje zestien uit te halen, was het uiteindelijk Tom Tebbens die na een kwartier de brilstand van het scorebord afhaalde. Een goed genomen corner werd door hem bij de tweede paal geheel vrijstaand tegen de touwen aan gewerkt. 1-0.

Sterke Angevaare

Hillegom was daarna vooral sterk via de rechterflank. De goed spelende rechtsback Dave Angevaare was opkomend zeer sterk en bediende de spitsen van puike voorzetten. De 2-0 kon voor een groot gedeelte dan ook op zijn conto worden geschreven. Na een goede pass vanuit het middenveld kwam de bal bij Angevaare op de achterlijn terecht. Hij bediende Bas Staats, die op de vuisten van de keeper schoot. De rebound werd daarna simpel in het dak van het doel geschoten door Jasper van Trigt.

De thee deed de gastheren geen goed. Het eerste kwartier was voor de tegenstander uit Haarlem. Het ontbrak bij de gasten echter aan voetballend vermogen om er weer een wedstrijd van te maken. De Haarlemse druk werd echter verstoord door opnieuw Van Trigt. die geheel onverwacht de 3-0 er in schoot. Opnieuw was het Angevaare die een bal vanaf de zijkant voorgaf. Van Trigt hoefde bij de tweede paal alleen zijn hoofd er tegen aan te zetten.

Slotakkoord

Een minuut later lag ook de 4-0 in het netje. Joey Sobhi zette middels een schot van dichtbij de 4-0 op het scorebord. De Hillegommers geloofden het wel en lieten de bal rustig rond gaan in een wedstrijd die nooit echt een wedstrijd was.

Niet de doelpunten waren het hoogtepunt van deze middag. Het spel van Jim Pijpers was een verademing in de koude novemberwind. Met een beetje fantasie herkende je het spel van Pirlo in de verdedigende middenvelder. Met gebogen benen liep hij zichzelf contstant vrij. Een kleine versnelling op het juiste moment was voldoende om de Haarlemse tegenstander de hielen te lichten. En met een goed overzicht bereikte hij met zijn dieptepass bijna elke hoek van het veld.

Pijpers over het spel van Hillegom: ,,We gingen deze wedstrijd vooral in met de bedoeling om het baltempo hoog te houden. Dit is ons soms gelukt. We kregen zoveel ruimte dat het ons ook wel makkelijk werd gemaakt. Hierdoor hadden we het de tweede helft ook wel gezien.”

Tekst: Matthijs Snepvangers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)