SV Hillegom heeft zondag op overtuigende wijze de tweede competitiezege op rij veiliggesteld. De Hillegommers waren op de Zanderij met 5-0 te sterk voor Fortuna Wormerveer, dat op de ranglijst werd gepasseerd door het team van Thijs Sluijter. 

Hillegom zette van meet af aan en druk en werd daarvoor beloond in de 24e minuut. Van Veen schoot van ruim buiten het zestienmetergebied de openingstreffer binnen: 1-0. Een kleine tien minuten volgde een tweede treffer, uit een vrije trap van Jesper Warmerdam.

Na rust bleef hetzelfde spelbeeld waarneembaar. Al vlot zorgde Menno van Gurp met een boogbal voor de 3-0 en daarmee de beslissing:

Van Veen brengt totaal op drie
In de slotfase bouwde SV Hillegom de score verder uit, via Van Veen. De aanvaller liep eerst een breedtepass van Warmerdam binnen en profiteerde even later van een rebound die ontstond doordat de keeper van Fortuna Wormerveer een schot van Aidan Ryan los had gelaten.

SV Hillegom staat nu vijfde, op vijf punten van koploper Kolping Boys. Met 21 treffers zijn de blauw-witten de meest scorende ploeg van 1A.

SV Hillegom – Fortuna Wormerveer 5-0 (2-0)
Goals: Niels van Veen (3), Menno van Gurp, Jesper Warmerdam

Foto: Boudewijn van der Neut

Lees ook: Steun VIDB voor slechts 11 euro per seizoen en kom in het VIDB Elftal!

POPULAIRE BERICHTEN