Arie van Duijn zou de sloot ingaan, de kantine zou op z’n kop worden gezet. De ideeën waren mooi voorafgaand aan Valken ’68 tegen SVC ’08. Als de Valkenburgers zouden winnen en Die Haghe zou thuis punten verspelen tegen DSO, dan waren de Valkenburgers kampioen geweest. Het liep echter anders.

Valken kwam zelf thuis niet verder dan een 1-1 tegen de bezoekers uit Wassenaar. Koploper Die Haghe won thuis met 1-0 van DSO. Geen titel, maar nog wel een troostprijs in de vorm van een nacompetitieplek. Hoewel het toetje meer dan welkom is in Valkenburg, overheerste de teleurstelling bij de gevaarlijkste man van het veld, Jaco van der Bent.

Vol op klappen
,,Je wilt de laatste pot van het seizoen altijd winnen. Zeker omdat het kampioenschap nog in het verschiet lag”, treurde de aanvaller. ,,De kansen waren er. We zaten net niet aan de gelukkige kant.” Van der Bent raakte zelf twee keer het houtwerk via twee vrije trappen.

,,Die Haghe heeft ongeveer zes ‘kampioenswedstrijden’ gehad. Dan zat de druk er toch op bij zo’n ploeg.”

Het idee was duidelijk. De thuisploeg zou de bezoekers direct afjagen ,,We wilden er het eerste kwartier vol opklappen. Veel langer hield je dat niet vol met dit weer. Maar wat ik al zei, we misten wat geluk met de kansjes. Als we op 1-0 waren gekomen, hadden zij moeten komen en hadden we meer ruimte gehad om te voetballen. Uiteindelijk moesten we nog blij zijn met het puntje door onze late gelijkmaker. De keepers stonden aan beide kanten een paar ballen lekker tegen te houden.”

Robbert van Delft probeert zijn directe tegenstander van zich af te houden

Na ruim een uur viel de treffer aan de kant van de bezoekers. Een uithaal van Fabian Toet was keeper Erwin van der Nagel te machtig. Op de valreep kopte verdediger Arjan Haasnoot de gelijkmaker binnen. Niet genoeg voor een titel, maar wel voor een periodekampioenschap.

Toch zouden de Valkenburgers zelfs bij een derde plek zeker zijn geweest van de nacompetitie. Omdat Lugdunum nacompetitie moet spelen voor lijfsbehoud, vervalt hun periodekampioenschap. Die is nu naar de nummer drie, UVS gegaan. Wel heerste er voor aanvang van het duel bij Van der Bent toch nog het geloof ik een kampioenschap.

,,Als Die Haghe punten had verspeeld wij door het gelijke spel geen kampioen waren geworden, dan had je me niet gesproken.”

,,Jahoor, bij mij persoonlijk wel. Maar ik denk wel bij meerderen. Die Haghe heeft ongeveer zes ‘kampioenswedstrijden’ gehad. Dan zat de druk er toch op bij zo’n ploeg. Maar goed, dan winnen ze met 1-0 en zijn ze toch de terechte kampioen. We hebben het zelf gewoon ‘overall’ laten liggen.”

,,Het manco dit seizoen is dat we niet scoren. Dan valt er bij de tegenstander weer een afstandsschot binnen en moeten we er weer achteraan. Gelukkig hebben we onze rug gerecht. Het is niet de eerste wedstrijd waarbij het zo loopt.”

Geluk
Van der Bent was zelfs dus ongelukkig in de afronding met twee ballen tegen het houtwerk uit een dood spelmoment. ,,We hebben wel een paar spelers die een aardige trap hebben. Nu sta ik er. Ach, je moet het geluk een beetje hebben dat hij goed valt. Als Die Haghe punten had verspeeld wij door het gelijke spel geen kampioen waren geworden, dan had je me niet gesproken”, sloot Van der Bent met een besmuikt glimlachje af.

Foto’s: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Manuputty: ,,Neem voor de zekerheid mijn voetbalschoenen mee”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC