Voor de bewoners van de Roodemolen was het een goede zaterdag. Ter Leede won met 0-2 bij Purmersteijn en boekte daarmee zijn eerste zege van 2024. Teylingen klopte Woubrugge eenvoudig met 4-0 en blijft zodoende koploper van 4A.

Ter Leede legde de basis voor de zege in de eerste helft. In Purmerend was het halverwege al 0-2. Hidde van den Ende opende de score, waarna nieuwkomer Thijs Timmermans de marge naar twee wilde. Vervolgens werd er niet meer gescoord.

Nieuwe kans op de koppositie
Voor de eersteklassers uit de regio waren de resultaten wat minder. Valken ’68 kwam niet verder dan 0-0 bij TAC ’90 en liet een nieuwe kans liggen om de koppositie in 1C te pakken. In 1A leed SV Hillegom bij De Dijk zijn tweede seizoensnederlaag en zakte het van twee naar vijf op de ranglijst.

Rode kaarten
Ook in de Tweede Klasse was er weinig reden tot tevredenheid. Foreholte ging met 1-0 onderuit bij CSW. De Voorhouters moesten in de eerste helft met tien man verder nadat Boyd Slobbe aan de noodrem had getrokken en incasseerden vervolgens in de tweede helft de enige goal van de wedstrijd.

Ook Kagia eindigde met tien man. Jelle Modderman werd in de slotfase, bij 0-0, van het veld gestuurd. HVV buitte het numerieke overtal goed uit en won met 0-2.

Kleine remontada
Vierdeklasser Warmunda geraakte ook in ondertal, maar wist zich desondanks knap terug te vechten. Halverwege stonden de Warmonders op een 2-0-achterstand bij Nicolaas Boys en had Sohrab Safi rood gezien. Een kleine remontada volgde, want door goals van Kevin van Bentem werd het nog 2-2.

Droomrentree
Competitiegenoot Teylingen boekte een reguliere overwinning op Woubrugge, maar dat duel had toch een speciaal tintje. Joey van den Berg maakte zijn rentree na lange afwezigheid op de velden en scoorde bij zijn eerste balcontact de 2-0. Uiteindelijk werd het 4-0 en gaf Van den Berg ook nog een assist.

Van Nispen verloor thuis met 1-2 van RKAVIC.

Vierde Divisie

Purmersteijn – Ter Leede 0-2 (0-2)
Goals: Hidde van den Ende, Thijs Timmermans

Eerste Klasse

TAC ’90 – Valken ’68 0-0

De Dijk – SV Hillegom 2-1 (2-0)
Goal: Maurice van der Neut

Tweede Klasse

Kagia – HVV 0-2 (0-0)

CSW – Foreholte 1-0 (0-0)

Vierde Klasse

Teylingen – Woubrugge 4-0 (1-0)
Goals: Mike van der Zon (2), Joey van den Berg, Pascal de Ridder

Nicolaas Boys – Warmunda 2-2 (2-0)
Goals: Kevin van Bentem (2)

Van Nispen – RKAVIC 1-2
Goal: Koen Damen

Lees ook: Steun VIDB voor slechts 11 euro per seizoen en kom in het VIDB Elftal!

POPULAIRE BERICHTEN