Sportieve promotie voor Carlito Fermina. De spits van Ter Leede gaat volgend seizoen spelen voor Kozakken Boys.

Fermina streek begin september neer op de Roodemolen. Zijn komst was een welkome opsteker voor Ter Leede, dat niet over een centrumspits beschikte. Vervolgens begon de ploeg van trainer Niek Oosterlee ook beter te draaien. Fermina had daarin met veertien competitiegoals een belangrijk aandeel.

Eredivisie-debuut
Als een verrassing komt het vertrek van Fermina niet. De aanvaller stak nooit onder stoelen of banken graag hogerop te willen. “Ik ken mijn kwaliteiten en weet dat ik ver kan komen”, stelde hij in een interview met VIDB. “Ik ben er ook al ver mee gekomen, maar helaas ben ik er niet gebleven. Mijn debuut in de Eredivisie was heel mooi en dat gevoel wil ik opnieuw beleven. Ik heb wat fouten gemaakt en ben daardoor nog niet waar ik had willen zijn, maar ik weet dat ik het kan en er is met mijn 23 jaar nog tijd om het recht te zetten.”

De inmiddels 24-jarige Fermina was actief in de jeugdopleidingen van Feyenoord, ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam. Voor laatstgenoemde club kwam hij tot twee optredens in de Eredivisie. Een echte doorbraak bleef uit, waarna periodes bij Almere City en NAC Breda volgden. Ook was Fermina actief in Griekenland en Italië, en bij Excelsior Maassluis.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Gretige Fermina wil zich bij Ter Leede in de kijker spelen: ‘Profvoetbal nog steeds mijn droom’

POPULAIRE BERICHTEN