Tijdens de winterstop blikken we met alle regioclubs terug op de eerste seizoenshelft. In aflevering vijf behandelen we de prestaties van SV Hillegom. De fusieclub draait al een aantal jaar mee in de tweede klasse maar kende een moeizaam eerste gedeelte van het seizoen. De ploeg van coach Bas Naber staat op een gedeelde tiende plaats met twee punten voorsprong op nummer laatst dvc Buiksloot. Het gat naar nummer zes AFC Quick 1890 bedraagt echter ook maar vier punten.

,,We zullen na de winterstop een paar keer moeten winnen, anders komen we in de hoek waar de klappen vallen”, is Naber zich bewust van de situatie. ,,Het is duidelijk dat we meer punten moeten gaan halen. We blijven gewoon vasthouden aan onze werkwijze.  Daar geloven we in. Als we doen wat we moeten doen, komt het goed.”

Vijf punten

De oefenmeester, bezig aan zijn eerste seizoen op de Zanderij, vindt dat zijn ploeg te laag staat op de ranglijst. ,,We hadden vijf punten meer moeten hebben. Tegen Legmeervogels gaven we een 3-0 voorsprong weg en tegen VVZA vergaten we het af te maken. Anders hadden we nu zesde gestaan.”

Vooral de laatste weken voor de winterstop waren de punten schaars. Vijf wedstrijden leverden maar een overwinning op waardoor de ploeg in de gevarenzone is beland. ,,In de eerste periode hadden we de stijgende lijn te pakken, maar de laatste paar wedstrijden hebben we matig gespeeld.”

Scoren

Naber vindt dat zijn elftal meer rendement moet gaan halen uit de kansen die worden gecreëerd. ,,Verdedigend staat het goed, maar aanvallend moeten we iets meer gaan brengen. Er zijn denk ik twee of drie duels geweest waarin we weinig kansen hebben gehad. In de overige wedstrijden hebben we genoeg mogelijkheden gehad. We moeten meer gaan scoren.”

Na de winterstop moeten twee zaken een winnende combinatie gaan vormen. ,,Qua conditie staan we er beter voor als het aan het begin van het seizoen. Samen met onze voetballende kwaliteiten moet dat punten opleveren. Ook vind ik dat onze groep breed genoeg is om eventuele schorsingen en blessures op te vangen die er ongetwijfeld gaan komen.”

Een speler die daarin het voortouw kan gaan nemen, is Christian Nederpelt. De aanvaller is topscorer van de blauwwitte formatie.  ,,In het begin had hij wat moeite met onze speelwijze. Daarna volgde een omslag en was hij vaak belangrijk voor ons.” De coach typeert z’n pupil als een snelle buitenspeler die een goal kan maken. ,,Hij kan zeker een niveau hoger als hij zich zo door blijft ontwikkelen.”

POPULAIRE BERICHTEN