Tijdens de winterstop blikken we met alle regioclubs nog eens terug op de eerste seizoenshelft. In aflevering twee is de beurt aan Van Nispen, dat een moeizame entree in derde klasse kent. Anders kan scheidend trainer Stephan Spruijt ook niet concluderen. ,,Het valt tegen. We hadden gehoopt goed mee te kunnen draaien, maar het is toch zwaarder dan verwacht.”

Spruijt had voorafgaand aan het seizoen nog op een plek bij de eerste zeven gegokt. Halverwege de competitie staan de Zilkers echter elfde, met slechts vier punten meer dan hekkensluiter Verburch. Spruijt: ,,Ik had gehoopt na dertien wedstrijden negentien punten te hebben. Dat zijn er zes meer dan we nu hebben. Dan sta je er toch een stuk beter voor.”

Het verschil tussen de derde en vierde klasse is groter gebleken dan verwacht. ,,We krijgen nu veel minder kansen en komen slimmere ploegen tegen. Clubs die al jarenlang in de derde klasse spelen of zelfs clubs uit de tweede klasse zoals Meerburg. Die zijn toch van een ander kaliber. De verschillen zijn niet zo heel groot, zo zijn we alleen tegen DOSR weggespeeld, maar het moeilijk blijkt toch moeilijk om wedstrijden te winnen.” Van Nispen zegevierde voor het laatst op 20 oktober en is al zes wedstrijden zonder zege.

Discipline

Spruijt loopt dit seizoen tegen de nodige problemen aan. ,,De tand des tijds”, noemt hij het zelf. ,,Twee jongens zitten in Arnhem op school. Max Oostenrijk is een goede voetballer, maar kan door zijn werk maar één keer trainen. En Nick van Westerop doet ook een zware studie en was bijvoorbeeld zondag met zijn familie in Dubai. Het ontbreken van je aanvoerder is toch een gemis. Veel jongens missen toch die trainingsdiscipline. In de vierde klasse kon je daar nog mee wegkomen, maar nu niet meer. Nogmaals, het is allemaal niet moedwillig en je kunt het niet voorkomen, maar het is toch van invloed.”

Spruijt is overigens bezig aan zijn laatste seizoen op sportpark Wassenaar. Vorige week werd besloten de samenwerking te stoppen. ,,Het bestuur en ik hadden graag doorgegaan, maar de spelersgroep zegt na vier jaar toe te zijn aan een nieuw gezicht. Ik heb dat te accepteren en begrijp het ook wel. We lachen nog steeds met elkaar, dus wat dat betreft zijn er absoluut geen problemen.”

Meeprofiteren

Jammer vindt Spruijt het overigens wel. ,,Ik heb vorig seizoen een halfjaar met die longkanker geklootvioold en dit seizoen zitten we in de puin van de accommodatie. Als volgend jaar alles af is, had ik er graag nog een seizoen van meegeprofiteerd.” De teleurstelling heeft hij al van zich af gezet ,,Het doel is om goed af te sluiten en de club voor de derde klasse te behouden. Als dat lukt, heb ik mijn missie volbracht.”

Spruijt, die al bijna akkoord is met een nieuwe club, is ondanks alle malheur en kritische noten hoopvol voor de tweede seizoenshelft. ,,Het zal pittig worden, maar lijfsbehoud is zeker haalbaar. We hebben vaak de complimenten gekregen. Na de winterstop willen we dat vertaald zien in punten.”

Foto; website Van Nispen

POPULAIRE BERICHTEN