Tijdens de winterstop blikken we met alle regioclubs terug op de eerste seizoenshelft. In aflevering zes is de beurt aan Kagia. De oranjehemden draaien met een derde plaats op het oog geen onverdienstelijk seizoen, maar toch is trainer Jerry Ubink allesbehalve content. ,,Over de resultaten en de ontwikkeling van het team ben ik niet tevreden. Dat moet de tweede seizoenshelft beter.”

Degradant Kagia verloor de laatste twee wedstrijden voor de winterstop en zag daardoor de achterstand op koploper DWO groeien tot acht punten. ,,De resultaten zijn niet goed”, zegt Ubink. ,,We hebben vier keer gelijkgespeeld, waarvan twee keer teveel. Tegen LSVV en Oosterheem had dat niet mogen gebeuren. Daar lieten wie vier punten liggen, waardoor het verschil met de kop te groot is geworden.”

Met de nederlagen tegen SEV en Oegstgeest kan Ubink iets beter leven. ,,SEV is een directe concurrent en die kun je verliezen. We speelden niet eens verkeerd, maar gaven in een tijdsbestek van vijf minuten een 0-2 voorsprong weg. Dat mag niet gebeuren. Oegstgeest is ook geen slechte ploeg. In die wedstrijd misten we wat geluk met het scoreverloop.”

Naast de prestaties heeft Ubink ook het een en ander op te merken over de ontwikkeling van zijn ploeg. ,,Ook daarover ben ik niet tevreden.”

Puzzelen

Vooral tegen verdedigend ingestelde ploegen ondervindt Kagia de nodige problemen, vindt Ubink. ,,We kunnen moeizaam de vrije man op het middenveld vinden en hebben moeite met teams die de ruimtes klein houden. Eerlijk gezegd was ik daar al een beetje bang voor. In de nacompetitie tegen Soccer Boys, dat uit de derde klasse kwam, zag het er al niet goed uit. In de tweede klasse konden wij anticiperen, nu moeten wij het spel maken. Verdedigen is toch anders dan aanvallen. Bovendien is het teamtactisch puzzelen. Ik beschik niet over echte buitenspelers, waardoor ik niet kan spelen zoals ik het liefste zou willen. “

Ondanks de kritische noten is Ubink hoopvol voor de tweede seizoenshelft. ,,De eerste wedstrijd na de winterstop spelen wij tegen DWO en SEV tegen Oegstgeest. Als de uitslagen gunstig zijn, doen wij gewoon volop mee. Winnen we niet van DWO, dan kunnen we de titelaspiraties uit ons hoofd zetten.”

Stand verplicht

Ubink vindt ook dat Kagia het aan zijn stand verplicht is om bovenin mee te draaien. ,,Qua spelersmateriaal horen wij in de top drie thuis. Veel teams hebben een paar leuke spelers, maar óók veel zwakke punten. Die hebben wij niet. Ik ben ervan overtuigd dat wij de tweede seizoenshelft beter voor de dag zullen komen.”

Ubink gaat na de winterstop zijn laatste maanden in Lisserbroekse dienst in. De coach, die ook werkzaam was bij onder meer bij Quick Boys en Noordwijk, heeft besloten zijn heil elders zoeken. ,,Onze ambities liggen te ver uiteen. Ik wil met de club stappen maken, maar dan moet je daar op een bepaalde manier ook in worden gefaciliteerd. Kagia is vooral een gezellige dorpsclub. Prima, maar dan is het beter uit elkaar te gaan. Nu is het frustrerend voor de club, omdat zij een te ambitieuze trainer hebben. En tevens voor mij, omdat ik mijn ambities niet kan waarmaken.”

Toch heeft Ubink geen spijt van zijn keuze voor Kagia. ,,Ik heb hier anderhalf jaar lekker gewerkt en kunnen rijpen als hoofdcoach. Ik hoop op een tweedeklasser of een top derdeklasser, het liefst op zaterdag.”

Foto: website Kagia

POPULAIRE BERICHTEN