Middenvelder Raymond Dolieslager typeerde het juist na afloop van de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Van Nispen: ,,We begonnen nog wat slordig, maar toen de 2-0 eenmaal gevallen was ging het erg makkelijk.” Teylingen speelde goed positiespel en met name op de beweging zonder bal kreeg Van Nispen geen vat. 

Dolieslager hierover: ,,Ja, dat is een wapen van ons. Mensen als Dirk en Jaap Zwetsloot, Dorus van der Voort en mijn persoontje kunnen meters maken. Met een Mark van der Vlugt erachter als passer is het heerlijk voetballen. De tegenstander wist zich geen raad en de score had zomaar nog hoger kunnen uitvallen.”

De Lissenaar had een punt. Als Laurens Mouter zijn ploeg een verwijt mocht maken, was het dat er meer goals op het scorebord hadden moeten staan. Na een kwartier spelen schoot Mark van der Vlugt prachtig diagonaal raak en in de directe fase hierna liet Teylingen de mogelijkheden liggen om al voor rust de wedstrijd ‘dood te maken’. Stephan Assendelft, Van der Voort en Jaap Zwetsloot hadden op dat moment het vizier nog niet op het juiste radartje staan.

In de tweede helft werd de score alsnog ruim opgevoerd. Dolieslager, Jaap Zwetsloot, Van der Voort en Gerben Laarman troffen doel. Zodoende haalde Teylingen wederom uit tegen Van Nispen. Eerder dit seizoen werd het in De Zilk al 0-6.

Niet onterecht

Ex-Teylingen-trainer René Ras over de derby: ,,Ik kan niet eens zeggen dat de uitslag onterecht was. Ik denk wel dat zij op de toppen van hun kunnen spelen tegen ons en dat doen ze heel goed.” De huidige coach van Teylingen, Laurens Mouter, had vooraf op een andere wedstrijd gerekend. ,,Ik had een tot op het bot gemotiveerd Van Nispen verwacht, dat leek in mijn ogen niet zo. Daar profiteerden wij van.”

Teylingen nam door de overwinning de tweede plaats over van de club uit De Zilk, met nog altijd een achterstand van maar liefst twaalf punten op SV Hillegom. Dolieslager tot slot hierover: ,,Natuurlijk gaat Hillegom kampioen worden, maar ons doel is via de nacompetitie naar de Tweede Klasse te promoveren. De kwaliteiten zijn aanwezig, dus de doelstelling is helder. Daarnaast willen we thuis van Hillegom winnen, dat zou een mooie prestatie zijn.”

Zondag gaat Teylingen op bezoek bij UDO en Van Nispen neemt het in eigen huis op tegen MMO.

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)