Een heerlijk september-zonnetje, een wolkeloze hemel en het kwik dat 22 graden aanwees. De ideale ingrediënten voor een mooie pot voetbal. Dit hadden ze bij Teylingen goed begrepen en na negentig minuten vermaak stond er 0-6 op het scorebord in De Zilk. Gastheer Van Nispen werd helemaal kapot gespeeld door de ploeg uit Sassenheim.

Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden, was er in de beginfase nog sprake van evenwicht. ,,We waren het eerste half uur nog redelijk gelijk aan elkaar”, sprak de winnende trainer Laurens Mouter. ,,Wij hadden wel meer rust aan de bal en vonden makkelijker de vrije man. De verdediging van Van Nispen stond echter goed en de keeper speelde zeer goed. Dit stond een vroege voorsprong in de weg.”

Er was een strafschop  nodig om de ban te breken. Na zwak uitverdedigen van Van Nispen werd een speler van Teylingen neergehaald in het strafschopgebied. Een gele kaart en een penalty volgden als straf. Onberispelijk schoot Stephan Assendelft dit buitenkansje binnen en zorgde ervoor dat de brilstand van het scorebord kon.

Teylingen kreeg een boost van de voorsprong, want binnen een minuut was de score al verdubbeld. Dorus van der Voort ging door met waarmee hij vorige week ook al in het nieuws kwam: scoren. Een goede aanval via de linkerflank werd door hem vakkundig afgerond: 2-0, tevens de ruststand.

In de eerste minuut na rust was het feest voor de ploeg uit Sassem compleet en werd het lot van van Van Nispen definitief bezegeld. Wederom werd een aanval via de vleugels doeltreffend afgerond. Dit keer was het George Hulsbosch die zijn naam op het scoreformulier zette.

Mouter hierover: ,,Ik verwachtte dat er een agressief Van Nispen uit de kleedkamer zou komen. Ik was dan ook blij dat we meteen na rust de wedstrijd konden beslissen. Vanaf dat moment kregen we veel ruimte en domineerden we de wedstrijd.”

Maat te groot

Teylingen was in de tweede helft duidelijk een maatje te groot voor Van Nispen. De 4-0 was een slimme loopactie van Van der Voort.  Hij ontliep listig de buitenspelval en rondde koelbloedig af. Het was alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen. De 5-0 liet Van der Voort over aan de eerder genoemde Hulsbosch. Hij knalde het speeltuig vanaf vijf meter vakkundig achter keeper Andy Otte.

Het slotakkoord was voor Ramon van Beek die in de laatste minuut van de speeltijd alle ruimte kreeg van de moegestreden Zilkers. Hij nam de bal op de rand van het zestienmetergebied aan en wist hem in de rechterhoek te knallen: 6-0

,,Een terechte overwinning met een prima uitslag”, zo stelde Mouter na afloop. Hij keek ook alvast vooruit op de titelrace. ,,Het is nog vroeg in het seizoen, maar ik denk dat Hillegom de grote kanshebber is. Daarna komen wij en Meerburg. Vandaag hadden we ook de favorietenrol en die hebben we meer dan waargemaakt. Hopelijk lukt dat ook de rest van het seizoen.”

Tekst: Matthijs Snepvangers