Zondagmiddag, rond de klok van vier uur, bleek dat Teylingen uitstekende zaken had gedaan. De Sassenheimers hadden Nicolaas Boys met 2-0 verslagen en zijn door het verlies van Alphen nu gedeeld koploper. Het was na een zeer povere voetbalmiddag een erg riante beloning.

Voor Teylingen stond na de doelpuntloze remise tegen WVC de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Nicolaas Boys, dat puntloos onderaan staat, leek op papier een ideale opponent om aan het vertrouwen te werken. Door afwezigheid van Jaap Zwetsloot begon Vincent Jongen weer op het middenveld.

De start van Teylingen was niet onaardig. Na een korte fase van aftasten kwam de thuisploeg binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong. Thomas Stol wilde de bal vanaf rechts voorzetten, maar zijn poging waaide achter de verbouwereerde keeper Stouten, die de bal nog wel beroerde maar niet meer kon stoppen. In de minuten die volgden leek Teylingen definitief afstand te willen nemen. Echter, zowel Dorus van der Voort als Jongen vonden de keeper van de bezoekers op hun weg. Na het openingskwartier beet Nicolaas Boys iets meer van zich af. Veel verder dan een paar afstandsschoten kwamen de Nieuwveners echter niet. Teylingen stelde hier bar weinig tegenover.

sa                                    Nieuwkomer Sepehr Safi aan de bal voor Teylingen

Direct na de rust had Bob van der Vlugt de kans om de score te verdubbelen. Hij omspeelde de keeper, maar de hoek waarin hij terecht kwam was te moeilijk om het net te laten bollen. De dertig minuten die volgden, waren zeer matig te noemen. Geen enkele uitgespeelde kans voor beide elftallen. Trainer Laurens Mouter bracht vervolgens zowel Miro Acimovic als Gerben Laarman.

Doordat Nicolaas Boys iets opportunistischer ging voetballen, kreeg Teylingen voorin meer ruimte. Na een spaarzame uitval kon Dorus van der Voort op snelheid richting de keeper van Nicolaas Boys. Hij was niet zelfzuchtig en bood Acimovic een niet te missen kans: 2-0. De rake schuiver betekende dat de wedstrijd beslist was. In de slotminuut kreeg Nicolaas Boys nog een enorme kans, maar Wessel Zonjee pareerde de inzet adequaat.

Door het verlies van Alphen is Teylingen nu gedeeld koploper. Een positie die Teylingen graag een heel seizoen wil vasthouden. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen UDO, waarin wederom drie punten gepakt moeten worden. De uitvoering zal dan beter moeten.

Tekst: Robbert van Arkel

Foto’s: Peer Compeer