,,We waren redelijk gelijkwaardig aan de tegenstander vandaag’, aldus Jeroen Verwer. Een veelgehoorde uitspraak na wedstrijden van Teylingen dit seizoen. Normaliter stonden de Sassenheimers dan met lege handen, zondag werd er bij ROAC knap een punt behaald. Een verdiend punt, dat echter niet kon voorkomen dat Teylingen nu officieel is gedegradeerd.

,,Met name de eerste twintig minuten van de tweede helft domineerden wij en vergaten we de 1-2 te maken”, beweert Verwer. ROAC nam de leiding na ruim een half uur spelen door een rollertje van Thijs van Seggelen. Direct hierna reageerde Teylingen. George Hulsbosch stuurde Dorus van der Voort diep en de aanvaller wist in tweede instantie koelbloedig  af te ronden.

Tom van der Vlugt kreeg dé kans op 1-2, maar een goede redding van sluitpost Brugman hield ROAC op de been. In de slotfase was ROAC de gevaarlijkste ploeg, zeker toen Teylingen-aanvoerder Bob van der Vlugt (zie foto) met tweemaal geel in dertig seconden naar de kant moest. Het deed niets af aan de uiteindelijke score: 1-1. ROAC vergat de tweede plaats in te nemen en Teylingen is door dit gelijke spel officieel gedegradeerd naar de Derde Klasse.

,,Het is ongelofelijk dat we met deze spelersgroep zo weinig punten behaald hebben in deze klasse”, zegt doelpuntenmaker Van der Voort. Toch kijkt hij hoopvol vooruit richting het nieuwe seizoen. ,,Met een aantal jonge gasten die doorstromen vanuit de jeugd, zie ik het positief tegemoet. We kunnen dan inzetten op de bovenste plaatsen, zonder daaraan direct nu al een doelstelling te koppelen.”

Vanaf nu kan Teylingen zich richten op het derdeklasserschap. Over vierenhalve maand moeten de Sassenheimers klaar zijn om de strijd aan te gaan met ploegen op een niveau lager.

POPULAIRE BERICHTEN