Na de goede resultaten tegen kampioenskandidaten Excelsior ’20 (1-1) en Delft (2-3) was het geloof weer even helemaal terug bij Teylingen. Helaas konden de Sassenheimers hier vandaag geen vervolg aan geven tegen mededegradatiekandidaat Voorschoten ’97. Het werd 0-3. Teylingen is op een haar na weer derdeklasser.

Trainer Erwin van der Zee vond het een geflatteerde nederlaag. ,,We krijgen vandaag twee knullige tegendoelpunten om de oren, terwijl we de kansen lieten liggen om onszelf te belonen. Met name de tweede helft hebben we gespeeld om de aansluiting te vinden en dat is positief.”

Teylingen begon sterk aan de wedstrijd met grote kansen voor Jaap Zwetsloot en Dorus van der Voort. Ook Tom van der Vlugt kwam in het stuk voor, hij werd gevloerd in het zestienmetergebied en claimde een strafschop. De arbiter wilde er niet aan. Van der Vlugt hierover: ,,De scheidsrechter stond er bovenop en iedereen kon zien dat dit een strafschop was. Sowieso hadden wij hem niet mee vandaag en hij had vermoedelijk z’n dag niet, net als wij overigens.”

Misstappen

Voorschoten profiteerde binnen het halfuur van de misstappen aan Teylingen-kant en ging met een comfortabele voorsprong (0-2) de rust in. In de tweede helft werd er verzorgd voetbal op de mat gelegd, zonder dat er goals vielen. Voorschoten gooide een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot en mocht hierdoor drie hele belangrijke punten aan het totaal bijschrijven.

Van der Vlugt nam z’n verlies: ,,Al met al hebben we verdiend verloren, denk ik. Tegenstanders zijn veelal stabieler dan wij en dat merk je wekelijks. Nog vier wedstrijden te gaan en vanaf dan op naar volgend seizoen.” De aanvaller is dan overigens niet meer actief voor Teylingen. Van der Vlugt stapt over naar buurman Ter Leede.

Teylingen speelt volgende week uit bij ROAC en dat is één van de weinige ploegen waarvan de rood-zwarten wisten te winnen dit seizoen.

Tekst: Koen der Vlugt