Dat Teylingen al meer dan een maand geleden wist dat het in het nieuwe seizoen een treetje lager zal moeten acteren, is nu een voldongen feit. Maar dat de Sassenheimers vervolgens nog verschillende punten zouden veroveren, dat hadden toch weinig mensen voor mogelijk gehouden. Op de laatste speeldag pakte Teylingen zelfs de volle buit in Nootdorp. RKDEO werd in blessuretijd met 1-2 verslagen. Dorus van der Voort scoorde beide goals.
 
Aanvoerder Bob van der Vlugt hierover: ,,We hebben vandaag verdiend gewonnen van een matige tegenstander. We hebben een slecht seizoen op een goede manier afgesloten en daar zijn we blij mee.” En dan vooruitblikkend: ,,We hebben dit jaar veel te weinig gebracht en dat is niet goed. Maar het mooie is dat iedereen nu alweer zin heeft in het nieuwe seizoen. We verwachten dan toch weer voor de bovenste plaatsen te strijden, plus het feit dat er jeugd doorkomt en er een nieuwe trainer voor de groep staat. De frisse wind die gaat waaien, kan alleen maar goed zijn.”
 
Teylingen sluit de competitie af met slechts 16 punten uit 26 wedstrijden. De rood-zwarten wonnen vier keer. speelden vier keer gelijk en verloren maar liefst achttien maal. Waar het 36 keer kon juichen, moest de ploeg het bedenkelijke aantal van 81 keer de bal uit het net halen. Deze statistieken moeten volgend jaar verleden tijd zijn als Teylingen acteert in de Derde Klasse.

Tekst: Koen van der Vlugt

POPULAIRE BERICHTEN