Vijf minuten voor tijd stond Teylingen op een 2-1 voorsprong en virtueel gezien zes punten voor in de derde periode op directe concurrent GDA. Een achttal minuten later stonden de Sassenheimers met lege handen en was GDA langszij gekomen in de strijd om de laatste periodetitel.

De ploeg van trainer Marc van Wonderen begon in de vertrouwde opstelling goed aan de wedstrijd. Het was na zes minuten spits Jaap Zwetsloot die profiteerde van defensief geklungel achterin bij de Hagenezen. In de fase hierna had Teylingen zaken moeten doen om de wedstrijd al vroeg te beslissen. Pascal de Ridder faalde één-op-één met de GDA-goalie en Lasse van Wijk miste vanaf vijf meter een enorme mogelijkheid.

,,Ik denk dat we driekwart van de wedstrijd niet in de problemen zijn geweest.”

Vanuit een corner wist GDA-spits Mark Okhuizen de 1-1 binnen te koppen, maar nog voor rust, op identieke wijze, profiteerde wederom Zwetsloot van een te korte terugspeelbal van Mohammed Yilmaz. De aanvaller bleef rustig en hielp de thuisploeg wederom aan de leiding. Twee cadeautjes en deze werden dankbaar open gemaakt.

Falen
Na rust kopte Van Wijk, na een goede actie van Zwetsloot, op de lat. De 3-1 bleef uit en GDA werd naarmate de tijd vorderde sterker en gevaarlijker. Met George Hulsbosch voor de goed spelende Tom van der Vlugt en Vincent Jongen voor Mark van der Vlugt moest Teylingen de voorsprong zien vol te houden, waarin de ploeg schromelijk faalde.

Twee (vrije) voorzetten vanaf de zijkant konden eenvoudig worden binnengekopt in de vijf meter en dat in de absolute slotfase van de wedstrijd. Een enorme domper, nota bene door twee invallers aan de kant van GDA, te weten Sammy Koopman en Rayvano van Alphen. Je kan slechter wisselen als trainer.

Mentale hardheid
Een onnodige nederlaag en een hele dure. GDA had op zes punten moeten staan in de periode, maar als gezegd: Teylingen vergat afstand te nemen naar 2-0 of 3-1 en de mentale hardheid om een wedstrijd over de streep te trekken (wat vorige week bij DSOV wel lukte) was nu niet aanwezig.

Verdediger Daan Heemskerk baalde van de onnodige nederlaag: ,,Het is zuur. Het lukte maar niet om de marge te vergroten, we hebben kansen genoeg gehad. Helaas krijgen we dan in de slotfase de rekening gepresenteerd. Twee voorzetten vanaf de zijkant werden ons fataal. Ik denk dat we driekwart van de wedstrijd niet in de problemen zijn geweest. In de resterende wedstrijden moeten we knokken om de periode binnen te halen, alles is nog mogelijk daarin. Allereerst aanstaande zondag thuis tegen Laakkwartier, daar liggen kansen.”

Nog vier finales voor Teylingen, te beginnen aanstaande zondag. Degradatiekandidaat Laakkwartier komt op bezoek. In Den Haag werd eerder dit seizoen nog met 1-0 verloren.

Teylingen-GDA 2-3 (2-1) 6. Jaap Zwetsloot 1-0, 34. Okhuizen 1-1, 35. Jaap Zwetsloot 2-1, 85. Koopman 2-2 89. Van Alphen 2-3

Opstelling: Van Beek, Heemskerk, Van den Nouland, B. van der Vlugt, Acimovic; Van Wijk, M. van der Vlugt (72. Jongen), D. Zwetsloot; T. van der Vlugt (67. Hulsbosch), J. Zwetsloot, De Ridder.

Tekst: Koen van der Vlugt