Teylingen is ook volgend seizoen vierdeklasser. Voor de Sassenheimers ging het zaterdagmiddag direct in hun eerste optreden van de nacompetitie mis. Op eigen veld werd na verlenging met 1-2 verloren van BSC ’68

De stand na de reguliere speeltijd was 1-1. Tom van der Vlugt zette Teylingen al vroeg op voorsprong uit een corner, maar BSC ’68 kwam – eveneens uit een hoekschop – op gelijke hoogte. Dat het na een nerveus en redelijk gelijkopgaand duel op verlenging uitdraaide, daar mocht met name Teylingen van balen. Martin van Eeuwijk miste in de eerste helft – bij 1-1 – een strafschop en diep in de tweede helft raakte de thuisploeg nog tweemaal de lat.

Teylingen leek conditioneel sterker, maar in de verlenging was het BSC ’68 dat toesloeg. De promotiedroom van Teylingen spatte daarmee uiteen. Dat was wrang, nadat eerder op doelsaldo het kampioenschap werd misgelopen.

Teylingen – BSC ’68 1-2 na verlenging (1-1)
Goal: T. van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer