,,Het was niet best vandaag”, waren de veelzeggende woorden van rechtsback Thomas Stol. Een understatement van de verdediger, want Teylingen geneerde zich niet voor het eerst dit seizoen. In en tegen Stompwijk verloren de Sassenheimers terecht met 3-1.

,,De ene keer spelen we goed, maar we kunnen ook een enorm zwak team zijn met z’n allen. Ik snap dat niet”, vervolgt Stol. Hij sloeg hiermee de spijker op z’n kop. De grote vraag is: is Teylingen wel echt een team? Getuige het aantal bedroevende wedstrijden en dito resultaten is het antwoord nee. Individuele spelers winnen wedstrijden, teams worden kampioen. Teylingen heeft zonder overdrijven het beste materiaal van de Derde Klasse A, maar heeft tien (!) verliespunten meer dan aanstaande kampioen Meerburg en dat is een uitermate trieste constatering.

Voor de rust kreeg Teylingen een grote kans via Dorus van der Voort, maar de sluitpost redde. Hier tegenover stond meer Stompwijks gevaar en mogelijkheden voor het doel van Wessel Zonjee. De enige speler met een voldoende aan Sassenheimse kant keerde een aantal knappe ballen en voorkwam dat Teylingen met grotere schade huiswaarts keerde.

Geklungel
Na de rust kreeg Teylingen de mogelijkheid om de leiding te nemen via twee goede kansen van Mark van der Vlugt en George Hulsbosch, maar goals leverde het niet op. Nadat Stompwijk in de 70e en 72e minuut op een riante voorsprong was gekomen, was het pleit beslecht. Stompwijk profiteerde in de counter van geklungel aan Sassenheimse kant. In de blessuretijd schoot invaller Jaap Zwetsloot de 2-1 binnen, maar twee minuten later was het alweer 3-1. Tevens de eindstand.

Teylingen gaat proberen de nacompetitie te behalen, want zelfs dat is nog niet zeker. Mocht de ploeg van Laurens Mouter echter daarin slagen, dan wordt het een hels karwei om de nacompetitie winnend af te sluiten. ,,Het wordt verschrikkelijk moeilijk”, sloot Stol af. Over twee weken speelt Teylingen thuis tegen concurrent Graaf Willem II Vac.

Teylingen: Zonjee, Stol, Dolieslager, B. van der Vlugt, Acimovic (65. Jongen); Hulsbosch, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot; Van der Voort (75. Laarman), Safi (75. J. Zwetsloot), Hielkema.

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)