,,Het was niet best vandaag”, waren de veelzeggende woorden van rechtsback Thomas Stol. Een understatement van de verdediger, want Teylingen geneerde zich niet voor het eerst dit seizoen. In en tegen Stompwijk verloren de Sassenheimers terecht met 3-1.

,,De ene keer spelen we goed, maar we kunnen ook een enorm zwak team zijn met z’n allen. Ik snap dat niet”, vervolgt Stol. Hij sloeg hiermee de spijker op z’n kop. De grote vraag is: is Teylingen wel echt een team? Getuige het aantal bedroevende wedstrijden en dito resultaten is het antwoord nee. Individuele spelers winnen wedstrijden, teams worden kampioen. Teylingen heeft zonder overdrijven het beste materiaal van de Derde Klasse A, maar heeft tien (!) verliespunten meer dan aanstaande kampioen Meerburg en dat is een uitermate trieste constatering.

Voor de rust kreeg Teylingen een grote kans via Dorus van der Voort, maar de sluitpost redde. Hier tegenover stond meer Stompwijks gevaar en mogelijkheden voor het doel van Wessel Zonjee. De enige speler met een voldoende aan Sassenheimse kant keerde een aantal knappe ballen en voorkwam dat Teylingen met grotere schade huiswaarts keerde.

Geklungel
Na de rust kreeg Teylingen de mogelijkheid om de leiding te nemen via twee goede kansen van Mark van der Vlugt en George Hulsbosch, maar goals leverde het niet op. Nadat Stompwijk in de 70e en 72e minuut op een riante voorsprong was gekomen, was het pleit beslecht. Stompwijk profiteerde in de counter van geklungel aan Sassenheimse kant. In de blessuretijd schoot invaller Jaap Zwetsloot de 2-1 binnen, maar twee minuten later was het alweer 3-1. Tevens de eindstand.

Teylingen gaat proberen de nacompetitie te behalen, want zelfs dat is nog niet zeker. Mocht de ploeg van Laurens Mouter echter daarin slagen, dan wordt het een hels karwei om de nacompetitie winnend af te sluiten. ,,Het wordt verschrikkelijk moeilijk”, sloot Stol af. Over twee weken speelt Teylingen thuis tegen concurrent Graaf Willem II Vac.

Teylingen: Zonjee, Stol, Dolieslager, B. van der Vlugt, Acimovic (65. Jongen); Hulsbosch, M. van der Vlugt, D. Zwetsloot; Van der Voort (75. Laarman), Safi (75. J. Zwetsloot), Hielkema.

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen